مدیران خودروعصر اعتبار

احیای هتل آپادانا تخت جمشید ۱۰ میلیارد ریال هزینه دربرداشته است

عصر ساختمان- رئیس جامعه هتلداران استان فارس گفت: هتل آپادانا مجموعه جهانی تخت جمشید با ۱۰ میلیارد ریال هزینه ، بهسازی، احیا و فعال شد.

احیای هتل آپادانا تخت جمشید ۱۰ میلیارد ریال هزینه دربرداشته است
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۰۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصرساختمان » به نقل از ایرنا حسن سیادتان شامگاه یکشنبه در آیین گشایش هتل آپادانا تخت جمشید بیان کرد: هتل آپادانا در محوطه اصلی و در نزدیکی پلکان تخت جمشید قراردارد که ویژگی مکانی آن، این هتل را به یک هتل منحصر به فرد در دنیا تبدیل کرده است.
    وی بابیان اینکه هتل آپادانا تخت جمشید تحت نظارت و مدیریت جامعه هتلداران استان است افزود: این هتل 17 اتاق و 40 تخت دارد که تمام اتاق های آن به مجموعه جهانی تخت جمشید مشرف است.
    سیادتان اظهارداشت: این هتل دارای یک کافی شاپ در محوطه بیرونی هتل و در نزدیکی در ورودی این مجموعه، یک کافی شاپ ، یک رستوارن و یک رستوران سنتی در داخل هتل است.
    وی با بیان اینکه این هتل متعلق به دوره پهلوی دوم است اضافه کرد: ساختمان این هتل در سال 1332 ساخته شده است که جامعه هتلداران استان فارس حدود 6 ماه عملیات بازسازی این هتل را انجام داده است.
    او مرمت، احیا و بهره برداری مطابق با استانداردهای بین المللی در بهسازی این پروژه مد نظر قرار داشت ادامه داد: درجه هتل آپادانای تخت جمشید در گذشته سه ستاره بوده است که در طی مراحل بازسازی، کارهای ارزشمندی بر روی ساختمان و دکوراسیون این هتل انجام شده و هم اینک به عنوان یک هتل بوتیک منحصر به فرد است.
    هتل بوتیک به آن دسته از هتل هایی گفته می شود که به خاطر خاص بودن سبک هنری و معماری خود شهره هستند. آنها معمولاً کوچکتر از گراندهتل ها بوده و لوکس بودن هدف اصلی آنها نیست؛ بلکه خود، هدف اصلی بازدید هستند.
    سیادتان عنوان داشت: هتل آپادانا در باغی به وسعت 10 هزار و 50 متر مربع قرار گرفته و در بهسازی این هتل از کمترین مصالح و آلودگی بصری با طراحی زیبا استفاده شده که بسیار مورد استقبال گردشگران داخلی و خارجی است.
    وی گفت: فاز اول این پروژه شامل هتل و رستوران است که افتتاح شد و فاز دوم آن شامل کافی شاپ و رستوران نیز به زودی راه اندازی می شود.
    سیادتان افزود: هتل آپادانا تخت جمشید در گذشته و امروز بسیار مورد استقبال گردشگران به ویژه گردشگران خارجی قراردارد که این بیان کننده لزوم ارائه خدمات با کیفیت بسیار مناسب در این هتل است.
    هتل آپادانا تخت جمشید از جمله بناهای زیبا و ارزشمند شهر مرودشت است که این بنا متعلق به دوران پهلوی دوم است و در شهر مرودشت فارس و در جوار بنای رفیع تخت جمشید واقع شده است.
    تاریخ ساخت این مهمانسرا طبق مدارک موجود در سال 1332 آغاز شده و پس از گذشت دو سال به بهره برداری کامل رسید .
    با وجود قدمت کم، فراز و نشیبهای متعددی در روند بهره برداری از این مهمانسرا رخ داده است. در سال 1348 پس از گذشت چهار سال از بهره برداری ، وزارت فرهنگ و هنر وقت به دلایل متعددی تصمیم گرفت تا با تملک هتل آن را از حالت عمومی خارج ساخته و به پایگاهی جهت خدمات رسانی به هیات های تحقیقاتی باستانشناسی تبدیل کند.
    بنابر گفته های مردم محلی و مدارک موجود طی برگزاری جشن های دو هزار و 500 ساله در سایت تخت جمشید،ضمن آنکه تغییرات اساسی در بنا انجام شد و این مکان به عنوان یکی از پایگاههای اقامتی مهمانان خارجی مورد استفاده قرار گرفته است.
    پس از انقلاب اسلامی و تشکیل سازمان میراث فرهنگی، این بنا به تملک سازمان درآمد و همچنین نقش خدماتی و اداری خویش را به جز در دوره کوتاهی پیش از تعطیلی دهه 70 که دوباره به خدمت عموم مردم در آمد، حفظ کرد.
    این بنا در نهایت به دلیل ضعف ساختاری تأسیسات و نیز فقدان تأسیسات زیر بنای لازم جهت رفاه گردشگران و بازدید کنندگان سایت باستانی تخت جمشید تعطیل شد.
    وجود پتانسیلهای مناسب جهت توانبخشی و مرمت کالبد مهمانسرا ، مهمترین عاملی بود که مجریان طرح پردیس را بر آن داشت تا در سال 1378 ، با اعمال تغییراتی در طرح و پیش بینی تأسیسات لازم برغم آنکه بنای هتل آپادانا در قیاس با سایر پروژه های طرح از قدمت چندانی برخوردار نیست، آنرا در زمره کارگاه های انتخاب شده به شمار آورده اند.
    این بنا در میان باغی به وسعت ده هزار و 50 متر مربع قرارگرفته که در محیط خشک اطراف فضائی مطبوع را برای بازدید کنندگان فراهم می سازد. طرح مهمانسرای آپادانا به گونه ای در نظر گرفته شده بود که رستوران هتل را به دو بخش مجزا و بدون ارتباط مستقیم با یکدیگر تبدیل و از این نظر مجموعه را از نظر سرویس دهی و نگهداری دچار مشکل می ساخت.
    از سوی دیگر با توجه به اشراف منظری بازدیدکنندگان تخت جمشید به هتل ، استفاده از مصالح هماهنگ و همرنگ با محیط ،کمترین آلودگی بصری را در سایت تاریخی و مهم و بی نظیر شهر پارسه ایجاد می کند.
    عمده تر ین مصالح بکار رفته در بنا، آجر و خشت در جرزها و سنگ تراش خورده است. همچنین سنگهای به کار رفته در محوطه از کوه رحمت،که منبع اصلی ساخت ستون ها و نقش برجسته های موجود در تخت جمشید است، استخراج شده و به کار رفته است.
    از دیگر عناصر مهم موجود در محوطه می توان به استخر شنای جلوی مهمانسرا نام برد که در قدیم در خدمت رفاه هیات های باستان شناسی قرار داشته است. خاطر نشان می شود که این بنای تاریخی پس از پایان مرمت و احیا در قالب طرح پردیس به بهره بردار بخش خصوصی واگذار شده است.
    هتل آپادانا تخت جشمید بر روی بستری قرار گرفته که طبق مطالعات باستانشناسی شهر قدیم پارسه با قدمتی بس دیرین در زیر آن قرار دارد.
    یادمان تاریخی تخت جمشید که متعلق به دوره هخامنشیان است یکی از چهار اثر ثبت شده استان فارس در فهرست آثار جهانی است که در سال 1979 میلادی با شماره 114 در سازمان جهانی علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) ثبت شد.
    مجموعه جهانی تخت جمشید در شهرستان مرودشت و در فاصله 60 کیلومتری شمال شیراز واقع شده است.
    سلسله هخامنشیان از سال 330 تا 550 پیش از میلاد در ایران حکومت کردند.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۳ ماه پیش
        آرشیو