مدیران خودروعصر اعتبار

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی؛

انتظار خروج از رکود مسکن در نیمه دوم سال

عصر ساختمان- چگینی گفت : امیدواریم در نیمه دوم سال مسکن بهبود نسبی پیدا کند و رشد نزولی صدور پروانه ها ، قطع و تقاضای ساخت و ساز افزایش پیدا کند.

انتظار خروج از رکود مسکن در نیمه دوم سال
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، علی چگینی در گفتگوی اختصاصی گفت : تسهیلات در حوزه مسکن در بخش های ساخت و ساز و خرید در بازار اثر گذار است و جنب و جوشی بیشتری در بازار ایجاد می کند.

    وی تصریح کرد: وضع بازار مسکن ( خرید و فروش و ساخت و ساز ) در تیرماه نسبت به ماه گذشته تغییری نکرده است.

    چگینی ادامه داد : نمی توانیم بگوییم رکود مسکن به دلیل رفتار بانکها بوده بلکه بازار مسکن چند سالی در رکود بوده است و کم کم با بهبود وضعیت اقتصادی بازار مسکن هم بهبود پیدا می کند.

    چگینی گفت : افزایش سقف وام ها اثرگذار است و تنوع مدل های وام باعث جنب وجوش می شود.

    وی ادامه داد : تاکنون حدود 56 هزار و 500 نفر فقط صندوق پس انداز یکم ثبت نام کردند و کسانی که پارسال ثبت نام کردند اکنون تسهیلات می گیرند.

    مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد : در13- 14 ماه اخیر روز به روز شرایط آن تسهیل شده و سقف تسهیلات افزایش پیدا کرده و برای زوجین بیشتر شده است.

    وی تاکید کرد :در چند سال گذشته پروانه های ساختمانی روند نزولی داشته است و صدور پروانه های ساختمانی امسال در تهران به ثبات می رسد ، در تهران در سال 93 معادل 89 هزار واحد مسکونی پروانه های ساختمانی صادر و پارسال 95 هزار واحد و امسال در سه ماه اول 15 هزار و 700 پروانه واحد مسکونی صادر شده است و کمی اوضاع بهبود پیدا می کند.

    چگینی ، تسهیلات بانکی را یکی از ابزارها در حوزه ساخت و خرید دانست و افزود : اقتصاد مسکن وابسته به مجموعه اقتصاد کلان است و اگر اقتصاد کشور رشد پیدا کند ما خواهیم دید بخش مسکن از رکود خارج می شود.

    مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد : تاکنون 300 میلیارد تومان اوراق رهن ثانویه منتشر شده است وتا آخر سال 10 هزار میلیارد تومان بازار رهن ثانویه اوراق ( MBS )منتشر می کنیم تا در بازار مسکن قدرت وام دهی بانک ها را افزایش دهیم.

    وی درباره موجودی مسکن در سال 95 گفت : تولید مسکن نسبت به 50 سال گذشته خوب بوده است و اگر در سال 65 تراکم خانوار در واحدها به ازای 127 خانوار 100 واحد مسکونی بود امروز در مقابل 104 خانوار 100 واحد مسکونی داریم یعنی روند رو به بهبود بوده است.

    چگینی افزود: با توجه به خالی بودن بسیاری از واحدهای مسکونی اگر فضای اقتصادی بهبود پیدا کند وارد بازار می شود ، نگران شوک قیمتی نیستیم و موجودی کافی مسکن در این بخش وجود دارد.

    چگینی تصریح کرد : کاهش نرخ سود بانکی تاثیر مثبت دارد و نخستین تاثیر مثبت ان کاهش هزینه تولید است زیرا تولید کنندگان از تسهیلات بانکی استفاده می کند و اقساط بازپرداختی کاهش و توان پذیری خانوارها افزایش پیدا می کند و گروه های زیادی می توانند وام دریافت کنند.

    وی افزود : سود تسهیلات صندوق پس انداز یکم از 14 درصد به 11 درصد رسیده است تا خانواده های بیشتری وارد بازار شوند.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۳ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار