مدیران خودروعصر اعتبار

بافت‌های فرسوده دغدغه امروز کلان‌شهرها هستند

عصر ساختمان- ترابر نیوز: معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید براینکه طی دو سال گذشته حدود ۲۵ هزار نفر در مناطق ناکارآمد به کمک سازمان فنی و حرفه‌ای آموزش دیده‌اند گفت: دولت تلاش می کند تا بتواند در تمامی زمینه‌ها به رفع مشکلات حاشیه‌نشینان کمک کند.

بافت‌های فرسوده دغدغه امروز کلان‌شهرها هستند
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۰۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از ایسنا ، محمدسعید ایزدی اظهار کرد: طی روزهای گذشته در قالب مسکن اجتماعی، تفاهم‌نامه‌ای با حضور وزرای راه و شهرسازی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر مبنای فرصت‌هایی که وزارت تعاون می‌تواند در محله‌های هدف ایجاد کند به امضا رسید. در قالب دو تفاهم‌نامه ما فضاهای آموزشی برای سازمان فنی حرفه‌ای فراهم می‌کنیم و آنها هم تقبل کردند به تعدادی که در توانشان است به ساکنان آموزش دهند. سال 1393 سازمان فنی حرفه‌ای در بافتهای هدف بهسازی و نوسازی به بیش از 10 هزار نفر دوره آموزش داد. سال 1394 این رقم به 15 هزار نفر دوره ارتقا پیدا کرد. در سال 1395 نیز امیدواریم این حداقل دو برابر شود و به 30 هزار نفر دوره برسد.

    وی افزود: در ستاد ملی توانمندسازی بافتهای ناکارآمد سعی می کنیم در هر جلسه یکی از وزرا که ارتباط مستقیم در حوزه بهسازی دارد دعوت کنیم تا بتوانیم چارچوب عملیاتی همکاری را در یک تفاهم نامه به انجام برسانیم. در این خصوص با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در حوزه توانمندسازی بخصوص در زمینه فنی حرفه ای در بافتهای ناکارآمد بسیار فعال است جلسه ای داشتیم که این سازمان به عنوان بازوی وزارت کار به امر آموزش مهارت‌های پایه در بافتهای فرسوده می پردازد. این یکی از برنامه‌های ما در محلات است تا بتوانیم به این وسیله برای ساکنان فرصت شغلی ایجاد کنیم؛ زیرا معتقدیم مردم باید ابتدا بتوانند به توانایی دست پیدا کنند و بعد به عرصه نوسازی محیط زندگی شان بپردازند.

    مدیرعامل شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری ایران تاکید کرد: دولت تا جایی که توانست تسهیلات بانکی بخش مسکن را متنوع کرد. در این خصوص هم بهره ها را کاهش داد و هم سقف تسهیلات را بالا برد. در حال حاضر تمام وامهایی که به بخش خرید اختصاص می یابد در بخش بافتهای فرسوده نیز با 1.5 درصد سود کمتر ارایه می شود و سود این تسهیلات 8 درصد است

    به گفته ایزدی، وامهایی که هم اکنون در بافتهای فرسوده ارایه می شود در بعضی شهرها بیش از 100 درصد هزینه ساخت را پوشش می دهد که بهترین فرصت استفاده از این تسهیلات برای ساکنان و نیز انبوه سازان فراهم شده است.

    معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تضمین تسهیلات خرید و نوسازی از سوی بانک مسکن تصریح کرد: بانک مسکن برای خریداران تضمین خرید انجام می دهد؛ یعنی در صورتی که خریداران مسکن توان پرداخت اقساط را نداشته باشد بانک تضمین پرداخت اقساط به فروشندگان را بر عهده می گیرد. تمام این مشوق ها در بافت فرسوده هم با شرایطی آسانتر وجود دارد؛ مثلا در بافت فرسوده نیازی به خانه یکمی بودن نیست، در حالی که در وام خرید این محدودیت وجود دارد.

    ایزدی، سکونتگاههای غیررسمی تهران را بالغ بر 1860 هکتار عنوان کرد و افزود: سکونتگاههای غیررسمی و بافتهای فرسوده با توجه آسیبهای اجتماعی و ناامنی که ایجاد می کنند به دغدغه امروز کلانشهرها تبدیل شده اند. به همین دلیل بحث نوسازی و توانمندسازی ساکنان این نقاط باید توامان مورد توجه باشد.

    وی یادآور شد: با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری همه دستگاه‌ها اعم از دولت، شهرداری‌ها، نهادهای انتظامی، ‌سپاه و بسیج روی برنامه‌هایی برای ارتقای محدوده‌های هدف نوسازی و بهسازی شهری فعالیت می کنند اما متاسفانه هیچ کدام با یکدیگر هماهنگ نیستند. به طور مثال در مشهد نماینده ولی فقیه ستادی را تشکیل داده و در حاشیه مشهد کار می‌کنند که جای تقدیر است. از سوی دیگر سپاه نسبت به تشکیل یک نهاد برای پیشیری از وقوع بحران اقدام کرده است. ما در قالب ستاد ملی توانمندسازی خدمات روبنایی می‌سازیم. شورای اجتماعی کشور اقدامات فرهنگی انجام می دهد. آموزش و پرورش و سایر دستگاه‌ها نیز فعال هستند. بنابراین طیف گسترده‌ای در این بافتها مشغول انجام خدمت هستند ولی اقدامات با یکدیگر هماهنگ و همراستا نیست و ما نگران این هستیم عدم هماهنگی برنامه‌ها نه تنها بخواهد ناکارآمد باشد بلکه دستگاهها اقدامات یکدیگر را بلااثر کنند.

    معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: توصیه ما این است که اقدامات دستگاهها در بافتهای ناکارآمد در قالب ستاد راهبری زیر نظر استاندارن هر استان با یکدیگر هماهنگ باشند.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو