مدیران خودروعصر اعتبار

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی تشریح کرد؛

ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی تا پایان برنامه ششم

عصر ساختمان- مظاهریان با اعلام تصویب طرح مسکن اقشار کم‌درآمد در دو قالب مسکن حمایتی و مسکن اجتماعی، گفت: ساخت و بهره‌برداری از ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در قالب‌ مسکن حمایتی و مسکن اجتماعی تا سال ۱۴۰۰ انجام می‌شود.

ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی تا پایان برنامه ششم
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۶:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصرساختمان» به نقل از باشگاه خبرنگاران، حامد مظاهریان معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی ابعاد مختلف اجرای طرح مسکن اقشار کم درآمد را که در دو قالب مسکن اجتماعی (مسکن استیجاری) و مسکن حمایتی (کمک به ساخت و خرید مسکن ملکی و کمک بلاعوض) بوده و در هیات دولت به تصویب رسیده راتشریح کرد و گفت: برمبنای این طرح ساخت 500 هزار واحد مسکونی از سال آتی تا سال 1400 در دستور کار قرار خواهد گرفت.

    وی با اشاره به اینکه تأمین مسکن اقشار کم‌درآمد در دو قالب مسکن‌اجتماعی و مسکن‌حمایتی طرح‌ریزی شده است، افزود: بر اساس مصوبه هیات وزیران، مسئولیت اجرایی تأمین مسکن اقشار کم‌درآمد در دو قالب مسکن‌اجتماعی و مسکن‌حمایتی بر عهده بنیاد مسکن انقلاب‌اسلامی است.

    معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در طول برنامه ششم و از سال آینده (96) تا سال 1400، حمایت سالیانه از 100 هزار واحد مسکونی اقشار کم‌درآمد در دو قالب یاد شده (مسکن‌حمایتی و مسکن‌اجتماعی) در دستور کار است که در مجموع تا پایان 1400 ساخت 500 هزار واحد مسکونی در این طرح مورد حمایت قرار خواهد گرفت.

    به گفته وی در این طرح، بخش‌های مختلفی مورد توجه قرار گرفته است که یک بخش آن مسکن حمایتی است. در این بخش کمک به ساخت و خرید مسکن ملکی و کمک بلاعوض مطرح است و وظایفی را برعهده بانک‌مرکزی برای تعیین بانک‌عامل و اعطای تسهیلات موضوع مورد تصویب، گذاشته است.

    مظاهریان نوع کمک‌ها در طرح مسکن‌حمایتی را شامل تسهیلات ساخت مسکن ملکی، تسهیلات خرید مسکن ملکی، کمک بلاعوض به متقاضیان مسکن مهر فاقد متقاضی به هر واحد مسکونی تا 70 میلیون ریال عنوان کرد و افزود: تعداد تسهیلات ساخت ملکی سالیانه از سال آتی تا 1400، برای 10 هزار واحد مسکونی است که در جمع پنج سال، 50 هزار فقره وام خواهد شد. همچنین تعداد تسهیلات خرید مسکن ملکی برای سال‌های 96 تا 1400 به ازای هر سال، 20 هزار واحد مسکونی و جمعاً 100 هزار فقره طی 5 سال آتی می‌باشد. در کمک بلاعوض به متقاضیان مسکن مهر که به ازای هر واحد مسکونی 70 میلیون ریال تعلق می‌گیرد در طی 5 سال آتی، سالیانه 5 هزار واحد و جمعا برای 25 هزار واحد مسکونی است.

    وی یکی دیگر از ابعاد تأمین مسکن اقشار کم درآمد را مسکن اجتماعی و کمک به ساخت مسکن استیجاری برشمرد و گفت: ما در زمینه مسکن استیجاری نهادهای خوب و حرفه‌ای نداریم و در حقیقت مسکن استیجاری به صورت شخصی اداره می‌شود و افراد ساختمان‌های مازاد خود را اجاره می‌دهند. در حالی‌که این طرح در تلاش است تا ساخت مسکن استیجاری را در دستور کار قرار داده و این فعالیت را در بازار مسکن بصورت حرفه‌ای نهادینه کند. همچنین پرداخت کمک اجاره و وام قرض‌الحسنه از دیگر ابعاد این برنامه است.

    معاون وزیر راه و شهرسازی ساخت مسکن استیجاری-ملکی به نسبت 40-60 از کل واحدهای ساخته شده، پرداخت تسهیلات به سازندگان مسکن‌اجتماعی در برابر تسهیلات مسکن حمایتی در این طرح، پرداخت کمک‌اجاره متناسب به شهرهای زیر 500 هزار نفر و شهرهای بالای 500 هزار نفر و وام قرض‌الحسنه ودیعه مسکن را از انواع کمک‌های مسکن‌اجتماعی برشمرد.

    وی گفت: ساخت مسکن استیجاری- ملکی به نسبت 40-60 از کل واحدهای ساخته شده طی 5 سال و هر سال 10 هزار واحد مسکونی است که جمعاً در پایان 5 سال، 50 هزار واحد مسکونی را در بر می‌گیرد. همچنین پرداخت تسهیلات به سازندگان مسکن اجتماعی طی سال های 96 تا 1400 سالیانه به میزان 15 هزار واحد مسکونی پیش بینی شده است.

    مظاهریان افزود: پرداخت کمک اجاره در شهرهای زیر 500 هزار نفر در سال‌های 96 تا 1400، سالیانه 15000 هزار با مجموع 75 هزار واحد مسکونی است. در شهرهای بالای 500 هزار نفر جمعیت، طی سال‌های 96 تا 1400، هر سال 20 هزار واحد مسکونی با مجموع 100 هزار واحد مسکونی مورد نظر خواهد بود.

    به گفته وی میزان وام قرض الحسنه ودیعه مسکن سالیانه 5 هزار واحد مسکونی است.

    وی تصریح کرد: پرداخت کمک‌اجاره به شهرهای زیر 500 هزار نفر و هم شهرهای بالای 500 هزار نفر از برنامه‌های ما در طرح مسکن‌اجتماعی است که در هیأت‌دولت تصویب شد.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار