مدیران خودروعصر اعتبار

۹۷هزار میلیارد تومان از چنگ زمین‌خواران آزاد شد

عصر ساختمان- ماجراهای زمین‌خواری در کشور کماکان ادامه دارد. در چند سال اخیر، زمین‌خواری‌ها علنی‌تر شده و همین امر هم سبب مقابله بیشتر با آن و صدور حکم برای رفع تصرف آنها شده، اما با این حال، هنوز هم شمار زیادی پرونده قضائی در این زمینه وجود دارد که به نتیجه‌ای نرسیده است.

۹۷هزار میلیارد تومان از چنگ زمین‌خواران آزاد شد
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصرساختمان» به نقل از شرق، این ورای زمین‌هایی است که به تصرف درآمده اما هنوز از سوی دولت شناسایی نشده‌اند. البته در این راه‌، دولتی‌ها، شبه‌دولتی‌ها و نهادهای غیردولتی هم کم‌کاری نکرده‌اند! نمونه آن هم، یکی از ساختمان‌های سازمان بنادر در سواحل خزر که چندی‌پیش با دستور قضائی تخریب شد. بر همین اساس دیروز، قائم‌مقام وزیر راه‌و‌شهرسازی در شورای حفظ حقوق بیت‌المال هم خبر از آخرین عملیات درخصوص رفع تصرف زمین‌خواری‌های گسترده در کشور داد. به گفته او، در یک سال اخیر 328 هزار هکتار از اراضی ملی به ارزش 97 هزار میلیارد تومان که به تصرف زمین‌خواران درآمده بود، رفع تصرف شد.

    حسین معصوم در نشست خبری خود اظهار کرد: در سال 1395، 22هزارو 963 پرونده در سال 95 منجر به صدور حکم شده است که بالغ بر 328هزارو 775 هکتار بوده و رفع تصرف از اراضی ملی و دولتی انجام شده و موارد قلع و قمع نیز 784 هکتار بوده است.

    ‌سهم تقریبی 10 درصدی تهران در زمین‌خواری‌ها

    وی افزود: ارزش اراضی اعاده‌شده در کل کشور حدود 97 هزار میلیارد تومان و در استان تهران 10 هزار میلیارد تومان بوده است.

    قائم‌مقام وزیر راه و شهرسازی در شورای حفظ حقوق بیت‌المال همچنین آمار تصرف در فروردین 1396 را بالغ بر 131 مورد عنوان کرد که از این رقم 118 مورد رفع تصرف شده و وارد مراحل قضائی نشده است.

    ‌تخریب ساختمان متعلق به سازمان بنادر در سواحل خزر

    معصوم افزود:‌ یکی از مواردی که دغدغه وزارت راه است، جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز در سواحل کشور است. در این زمینه سال گذشته مجتمع آموزشی سازمان بنادر و دریانوردی در کلارآباد مازندران در راستای رفع تصرف، تخریب شد.

    وی درخصوص آمار مربوط به رفع تصرف در یک‌ماهه گذشته نیز گفت: مجموع تصرفاتی که در این ‌یک ماه در کشور انجام شده، 131 مورد بوده است که سریعا بدون طی مراحل قضائی و قبل از اینکه کار به تخریب بنا برسد، 118 مورد به مساحت 138 هکتار رفع تصرف ‌شده است. درعین‌حال در هشت استان سمنان، بوشهر، چهارمحال‌وبختیاری، ایلام، اصفهان، هرمزگان و همدان و همچنین کرمانشاه هیچ‌گونه تصرفی نداشتیم. بیشترین تصرف‌ها نیز در استان‌های یزد، تهران، خوزستان و کهگیلویه‌وبویراحمد رقم خورده است.

    ‌نقش شهرداری‌ها در زمین‌خواری‌ها

    وی درخصوص نقش شهرداری‌ها در زمین‌خواری‌ها گفت: شکایات متعددی از شهرداری‌ها به‌خصوص در کلان‌شهرها وجود دارد. رویکردهایی که برای تأمین منابع شهرداری‌ها وجود دارد، نمی‌تواند مورد قبول مراجع قانونی باشد و باید مورد بررسی و رسیدگی قرار گیرد. در برخی شهرستان‌ها همکاری وجود دارد.

    ‌برخی اعضای شوراهای شهر زمین‌خواری‌ها را تشدید کردند

    قائم‌مقام وزیر راه و شهرسازی در شورای حفظ حقوق بیت‌المال ادامه داد: علاقه‌مندیم که شوراهای شهر از حقوق مردم که به آنها رأی داده‌اند، دفاع کنند. قرار نبود وقتی نمایندگان مردم به شورای شهر می‌آیند شاهد تخلفات عجیب و غریب در بحث زمین‌خواری باشیم ولی متأسفانه تخلفات تشدید شده است.

    ‌برخی ذی‌نفعان نمی‌خواهند قانون پیش‌فروش اجرا شود

    معصوم درباره قانون پیش‌فروش ساختمان و اشکالاتی که به این قانون وارد می‌شود، گفت: قانون پیش‌فروش می‌تواند در جلوگیری از وقوع جرم در حوزه مسکن بسیار مؤثر عمل کند. از زمانی ‌که قانون در سال 88 تصویب شد، آیین‌نامه اجرائی آن چند سال طول کشید و در سال 1393 ابلاغ شد. اما گروه‌های ذی‌نفع و اراده‌هایی فارغ از دستگاه‌های داخلی نمی‌خواهند این قانون اجرا شود.

    وی افزود: برای بحث شناسنامه فنی زحمات زیادی کشیده شد که قوه قضائیه نیز بسیار در این زمینه تلاش کرد. شناسنامه فنی هم در وزارت راه و شهرسازی تشکیل و در روزنامه رسمی منتشر شد و اصولا در کل کشور دارد اجرا می‌شود. از زمانی که قانون اجرا می‌شود، موارد تخلف بسیار کمتر شده است. خیلی از سازندگان از قانون فعلی می‌ترسند؛ چون در قرارداد دستشان آن‌قدر باز نیست که هر کاری انجام دهند.

    معصوم با بیان اینکه عدم صدور شناسنامه فنی به هر دلیلی که باشد غیرقانونی است، اظهار کرد: در برخی شهرستان‌ها همکاری وجود دارد و شناسنامه فنی صادر می‌شود، اما در تهران به خاطر عدم صدور شناسنامه فنی مقداری با ابهام مواجهیم. تخلفات بسیاری در این زمینه وجود دارد که چون نمی‌توانیم به توفیق قضائی برسیم، مسکوت گذاشته‌ایم.

    مشاور وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پروژه‌های تجاری منطقه 22 گفت: در منطقه 22 تهران حدود سه میلیون مترمربع برای پروژه‌های تجاری اختصاص داده شده که اکثرا پیش‌فروش شده است. سونامی ساخت پروژه‌های تجاری در منطقه 22 با اقتصاد مقاومتی در تعارض است که همین موضوع باعث شده برخی از پیش‌فروشندگان در این منطقه متواری و تحت تعقیب باشند.

    ‌آماری از زمین‌خواری در مناطق آزاد نداریم

    معصوم در پاسخ به این سؤال که آیا آماری از زمین‌خواری در مناطق آزاد دارید، اظهار کرد: خیر آماری نداریم؛ زیرا مناطق آزاد معتقدند ما با قانون خاص و مدیریت خاص اداره می‌شویم. به همین دلیل آنجا دستگاه‌های ما زیاد حضور ندارند. مناطق آزاد معتقدند ما اینجا را خودمان مدیریت می‌کنیم و اگر تصرف اتفاق بیفتد، حتما شکایت می‌کنیم و در دادگستری به آن رسیدگی می‌شود.

    وی درباره ابهامات ایجادشده در بعضی گزارش‌ها درخصوص بیابان‌خواری گفت: گزارشاتی از طرف برخی رسانه‌ها درباره بیابان‌خواری ارسال شده که اولا باید بگویم از دغدغه رسانه‌ها در این زمینه تشکر می‌کنیم اما منجر به شکایت طرف مقابل شده است. البته یقینا رسانه از باب دلسوزی وارد این موارد می‌شود و ما نیز برای رفع ابهام کنار شما خواهیم بود. اما بعضی جاها خلأهایی وجود دارد که باید کمک کنیم رفع شود.

    ‌رفع تصرف 500 میلیارد تومان از اراضی ملی در خراسان رضوی

    قائم‌مقام وزیر راه و شهرسازی در حفظ حقوق بیت‌المال در پاسخ به پرسشی مبنی بر ابهامات ایجادشده درباره زمین‌خواری‌ها در خراسان رضوی و اینکه آیا افرادی منتسب به نهادهایی پشت این جریان هستند، گفت: در موارد مربوط به زمین‌خواری بعضا همه هستند ولی ما بدون توجه به اینکه چه کسی مرتکب جرائم می‌شود، برخورد می‌کنیم. مثلا کلارآباد که برخی کنار دریا را تصرف کرده بودند، خودمان تخریب کردیم. پرونده‌های زمین‌خواری خیلی ساده و راحت نیست اما برای ما مهم نیست چه کسی پشت جریان است. شاید کسانی کمک کنند ولی پرونده‌ای در حوزه ما نبوده که کسی با توصیه بخواهد جلوی اقدامات ما را بگیرد.

    معصوم خبر داد: در یک ماه اخیر 380 هکتار اراضی در خراسان رضوی تصرف شده و ارزش آن 500 میلیارد تومان بوده که رفع تصرف شده است.

    ‌مردم برای حفظ سرمایه‌های ملی کمک کنند

    قائم‌مقام وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر لزوم همکاری نهادهای مردمی برای حفاظت از سرمایه‌های ملی گفت: طبق ماده ٦٦ قانون حفاظت از اراضی ملی، سازمان‌های مردم‌نهاد، محیط‌ زیست، منابع طبیعی و بهداشت عمومی می‌توانند نسبت به جرائم ارتکابی در زمینه‌های تصرف اعلام جرم کنند. بنابراین سمن‌ها امروز در جایگاه قانونی می‌توانند از این تخلفات شکایت کنند. در این زمینه باید نظارت‌ها را به خود مردم واگذار کنیم و در حال برنامه‌ریزی هستیم.

    به گفته معصوم، امروز تصرف فیزیکی کاهش یافته است. پرونده‌های مهمی را در همین تهران داشتیم که تعقیب و پیگیری کردیم. این پرونده‌ها اراده‌ای می‌خواهد که شکایت کنیم. برای این مسائل برنامه داریم و کارهای خوبی انجام شده است.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار