مدیران خودروعصر اعتبار

خانه جلال و سیمین؛ پاتوق می‌شود

عصر ساختمان- مدیرعامل توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به مرمت منزل جلال آل‌احمد و سیمین دانشور گفت: این مجموعه به‌عنوان اولین خانه موزه منطقه یک، پاتوق فرهنگی می‌شود.

خانه جلال و سیمین؛ پاتوق می‌شود
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۰۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از ایلنا، علیرضا جعفری، با بیان اینکه حفاظت، مرمت و احیای بناها، مجموعه‌ها، محوطه‌ها و بافت‌های فرهنگی و تاریخی بسیار ضرورت دارد، افزود: در مرمت و بازسازی پروژه سیمین و جلال همواره مبانی نظری مرمت ابنیه تاریخی به صورت علمی مدنظر قرار گرفته است.
    وی  با اشاره به اینکه هدف اصلی ما ضمن مقاوم سازی و اصلاح موارد پر مخاطره، تاکید بر مداخله حداقلی برای حفظ اصالت بنا است، بیان داشت: هرچند این مجموعه از کاربری شخصی تبدیل به مجموعه ای با کاربری عمومی(موزه) شده است، اما تمامی عملیات‌های استحکام بخشی و مقاوم سازی ضمن حفظ اصول مرمت و احیا، براساس مداخله حداقلی صورت گرفته است.
    جعفری به برخی اقدامات صورت گرفته در این بنا از جمله محوطه‌سازی، کف‌سازی و نازک‌کاری، ایمن‌سازی و تعبیه مسیر دسترسی آب انبار قدیمی که در جریان مرمت و بازسازی پدیدار شده و همچنین نورپردازی مجموعه اشاره و خاطر نشان کرد: مجموعه‌های الحاقی همچون فضاهای خدماتی و رفاهی نیز با توجه به مبانی نظری همجواری در یک بنای تاریخی، صورت گرفته است.
    مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران به مرمت و احیای کتابخانه مرحوم جلال آل‌احمد اشاره کرد و گفت: مرمت اشیای خانه موزه سیمین و جلال نیز انجام شده است.
    به گفته جعفری سبک و شیوه قدیم در طراحی و چینش اشیای متعلق به منزل  سیمین و جلال به مانند گذشته به نمایش درمی‌آید تا بازدیدکنندگان در عین بازدید با حس و حال هوای این مجموعه بیشتر انس بگیرند.
    گفتنی است در راستای توسعه فضاهای فرهنگی و هنری در سطح شهر تهران و با هدف باز زنده سازی خانه‌های مشاهیر و بزرگان و پاسداشت منزلت نویسندگان به عنوان پایه‌های فرهنگ و هنر در جامعه، منزل مسکونی جلال آل احمد و سیمین دانشور با مساحت 420 متر مربع به تملک شهرداری تهران درآمده و به همت شرکت توسعه فضاهای فرهنگی مرمت و بازسازی شد.
    خانه جلال آل احمد و سیمین دانشور در منطقه 1 شهرداری تهران و در فاصله کمی از میدان قدس و در محله دزاشیب واقع شده و شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران مسئولیت مرمت و بازسازی آن را به عهده دارد.
    خانه سیمین دانشور و جلال آل احمد  با زیربنای حدود 250 مترمربع، شامل 2 طبقه در بن بست ارض خیابان دزاشیب قرار دارد که به زودی تبدیل به خانه موزه خواهد شد.
    احیا و باز زنده سازی خانه مشاهیر و نخبگان، پاسداشت منزلت نویسندگان به عنوان پایه‌های فرهنگ و هنر در جامعه، ترویج ارزش‌ها و اندیشه‌های نخبگان هنر و ادبیات، کمک به فهم دقیق آثار هنری در ارتباط با زمینۀ ایجاد آن، ترویج تفرج هدفمند و هدایت شده، توسعۀ فضاهای فرهنگی به مثابه منشأ اثرگذاری در جامعه، زنده نگه داشتن وجوه تاریخی زندگی هنرمندان در خدمت تاریخ هنر، ارتقاء سطح عمومی فرهنگ، ایجاد نشانه‌های شهری با اتکا به باورها و ارزش‌های جامعه و ایجاد کانون‌های اجتماعی برای اقشار هنرمند از جمله اهداف این پروژه به شمار می‌آید.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۳ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار