مدیران خودروعصر اعتبار

زلزله تهران (۱۰۷)

تشدید فرونشست خطر آفرین دشت‌های تهران بعد از زلزله

عصر ساختمان- کارشناس آبخیزداری استان تهران گفت: به دلیل استفاده بی رویه از منابع آبی زیر زمینی که در آبخوان های کارستی واقع شده اند حتی بر اثر زلزله های بسیار خفیف فرونشت زمین تشدید می‌شود که این شدت را در دشت های ورامین، ری و شهریار می توان دید.

تشدید فرونشست خطر آفرین دشت‌های تهران بعد از زلزله
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۰۴ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۶:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از تسنیم، یکی از مسائلی که بسیاری از نقاط کشور از جمله استان تهران با آن مواجه است، مسئله فرونشست زمین است که دلیل اصلی این اتفاق برداشت بی رویه آب های زیرزمینی است به طوری که در حال حاضر 320 دشت کشور با این چالش به صورت جدی روبرو است.

    با توجه به اهمیت موضوع و به منظور آگاهی از دلایل بوجود آمدن این پدیده و راهکارهای پیشگیری از آن گفت و گوئی با علی اصغر محمدی کارشناس آبخیزداری انجام داده است که در پی می آید.

    محمدی فرونشست زمین را پدیده ای خطر آفرین و از آن به عنوان زلزله ای خاموش نام می برد که بی توجهی به آن ممکن است به خسارت مالی، جانی و حتی بحران های اجتماعی منجر شود اما وی معتقد است این پدیده قابل پیش بینی و پیشگیری است.

    وی پدیده فرونشست زمین را فرو ریزش و نشست زمین در مقیاس زیاد تعریف می کند و در همین ارتباط می گوید: این پدیده بنا به دلایلی که ریشه زمین شناسی دارد اتفاق می افتد و آسیب های شدیدی را می تواند وارد کند.

    این کارشناس علوم آبخیزداری به عوامل انسانی و غیرانسانی به عنوان عوامل بوجود آورنده این پدیده اشاره می کند و در این خصوص اظهار می دارد: عوامل انسانی  شامل فعالیت هایی همچون معدن کاوی و برداشت بیش از حد و بی رویه از آب های زیر زمینی است و عوامل غیر انسانی (طبیعی) که ریشه در علم زمین شناسی دارد همان لایه های آهکی (کارست) است که در لایه های زیرین خاک وجود دارند و بر اثر بارش های فصلی و نفوذ آن به داخل زمین انحلال پیدا کرده و باعث فرونشست زمین می شود.

    محمدی به یکی دیگر از عوامل غیر انسانی اشاره می کند و می گوید: یکی از عوامل غیر انسانی بسیار مهم و تأثیرگذار عامل تکتونیکی یا زمین ساختی است که بیشتر به وجود گسل ها و ریزگسل ها مربوط می شود به طوری که در اثر حرکت بسیار کوچک نیز این فرونشست اتفاق می افتد.

    این کارشناس آبخیزداری استان تهران در ادامه تصریح می کند: در اکثر مواقع ترکیبی از عوامل یاد شده همچون استفاده بی رویه از منابع آبی زیر زمینی که در آبخوان های کارستی واقع شده اند حتی بر اثر زلزله های بسیار خفیف هم این موضوع تشدید می شود که این شدت را در دشت های جنوبی استان تهران همانند دشت های ورامین، ری و شهریار می توان مشاهده کرد.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۳ ماه پیش
        آرشیو