مدیران خودروعصر اعتبار

زلزله تهران (۱۵۵)

پاسخ رییس مرکز لرزه‌نگاری به مقاله زمین‌شناس مطرح ایرانی

عصر ساختمان- رییس مرکز لرزه‌نگاری کشوری در یادداشتی اختصاصی برای خبرآنلاین پاسخ زمین‌شناس ایرانی انجمن عوم نیویورک را داد.

پاسخ رییس مرکز لرزه‌نگاری به مقاله زمین‌شناس مطرح ایرانی
نسخه قابل چاپ
جمعه ۰۸ دی ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از خبرآنلاین، چند روز پس از زلزله 5.2 ریشتری ملارد و تب تند خبرها و پیش‌بینی‌های مختلف برای زلزله آینده و برآورد کردن اثرات لرزیدن گسل ماهدشت بر گسل‌های تهران،‌ دکتر مانوئل بربریان، زمین‌شناس سرشناس ایرانی در مقاله‌ای با عنوان زنگ بیدارباش بخشی از خبرها و اظهارنظرها در این باره را تحلیل کرد.

    اما اکنون دکتر علی مرادی، رییس مرکز لرزه‌نگاری کشوری، در یادداشتی اختصاصی برای خبرآنلاین، پاسخی به این مقاله داده است که در ادامه می‌خوانید؛

    پس از رویداد زمین‌لرزه‌های مختلف از جمله زمین لرزه آبان ماه 1396 ازگله-سرپل‌ذهاب و زلزله‌های اخیر کرمان و تهران و دیگر نقاط کشور شاهد انتشار وسیع شایعات از یک سو، حجم وسیع اخبار از کانال های تلگرامی و خبرگزاری های مختلف با رویکردهای متفاوت و متأسفانه برخی سو برداشت ها از جملات متخصصین مختلف در رسانه ها بودیم که باعث سردرگمی فراوان در جامعه شد.

    حتی یک مورد یکی از دانشمندان ایرانی خارج از کشور به استناد خبر منتشر شده در ایرنا مقاله ای در سایت تمبلور منتشر کرد که به تماس من با آن محقق و مجله مذکور و رد آن جمله از سوی من منجر شد. همچنین بزودی برخی وقایع مربوط به خود و نه دیگران را برای چاپ به عنوان پاسخ به آنها خواهم فرستاد. ضمن اینکه از سایت تمبلور به خاطر برخورد بسیار مناسب با موضوع پیش آمده تشکر می کنم.

    با این حال برخود لازم دانستم چند خطی برای خبرگزاری خبرآنلاین با توجه به چاپ ترجمه‌ای از مقاله مذکور در این رسانه، بنویسم؛

    1.مرکز لرزه‌نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران یک مرکز علمی است و همین طور که از نامش پیداست پشتوانه علمی خوبی به همراه داشته و دارد. لذا در انتشار اخبار و موضع‌گیری‌ها تنها از دیدگاه علمی و کارشناسی صحبت می‌کند و از آنجایی‌که بشر به علم پیش بینی زمین‌لرزه دست نیافته است، هرگونه مطلبی به نقل از این مراکز درخصوص پیش‌بینی زلزله شایعه بوده و غیر قابل استناد و بازنشر است.

    2. در دقایق اولیه پس از زمین‌لرزه 29 آذر 1396 ملارد در مرز استانهای البرز و تهران، اینجانب با توجه به فعال بودن منطقه از چند هفته قبل و نزدیکی محل زمین‌لرزه‌ به گسل اشتهارد و سابقه زمین‌لرزه‌های با تلفات انسانی در کرمانشاه و بم و بسیاری دیگر که در متون تخصصی زلزله‌شناسی موجود است، به مردم عزیز ساکن در منطقه رو مرکزی، شرق البرز و غرب تهران، توصیه کردم چند ساعتی را به دلیل اینکه تعداد پس‌لرزه‌ها کم است و عدم آگاهی ما نسبت به اینکه آن زمین‌لرزه اصلی است یا پیش‌لرزه، احتیاط کنند. همین توصیه باعث شد که هم‌اکنون شاهد سوءبرداشت ‌هایی در برخی نوشته‌ها باشیم. لذا از رسانه‌ها خواهشمندم در صورت نیاز، کل حرف‌های اینجانب را منتشر کنند و بریده بریده چند مطلب از صحبت های مختلف در برنامه های گوناگون و در جواب سوالات مختلف را به اسم اینجانب منتشر نکنند.

    3. ایران کشوری با گسل‌های لرزه‌زای فراوان است. عدم آگاهی ما از این پدیده بازار شایعه سازان را داغ و متأسفانه این شایعات زندگی طبیعی بسیاری از مردم را مختل می‌کند. در دنیا برای مقابله با این پدیده، بدقت رفتار گسل ها را زیر نظر می گیرند و با آموزش انواع رفتارهای قبل و حین و پس از زمین‌لرزه و ساخت و ساز مناسب، خود را در برابر آن ایمن کرده‌اند.‌ خوشبختانه روز به روز شاهد پیشرفت پایش گسل‌ها با لرزه‌نگارها، شتاب‌نگار ها و GPS ها و پیشرفت علوم مهندسی سازه‌ها در کشور و ساخت بناهای مقاوم و همچنین آغاز آموزش‌ها هستیم. آرزو می‌کنم در سایه حمایت همه‌جانبه مردم و مسوولین روز به روز دربرابر این پدیده ایمن تر شویم.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۳ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار