مدیران خودروعصر اعتبار

سعیدی کیا در برنامه گفتگوی ویژه خبری؛

ساختمان جدید پلاسکو در ۲ سال ساخته خواهد شد

عصر ساختمان- رییس بنیاد مستضعفان گفت: از زمانی که پروانه ساختمان جدید پلاسکو صادر شود در مدت دو سال ساختمان جدید ساخته خواهد شد.

ساختمان جدید پلاسکو در ۲ سال ساخته خواهد شد
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۰۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به  نقل از صدا و سیما، محمد سعیدی کیا با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه پاساژ نور در چهار راه ولیعصر و طالقانی با هماهنگی شورای اصناف، جایگزین موقت ساختمان پلاسکو برای کسبه این ساختمان پیش بینی شد، افزود: اکنون بیش از 170 نفر از حدود 600 کسبه پلاسکو در آن جا ساکن هستند و بقیه هم خودشان تمایل نداشتند .

    وی با بیان اینکه مالک پاساژ نور دانشگاه امام صادق (ع) است، گفت: سرقفلی آن هم به 6 بانک منتقل شد که بانک پارسیان مدیر آن جاست.

    سعیدی کیا افزود: اجاره بهای 7 ماه 600 واحد در این ساختمان را برای کمک به کسبه پرداخت کردیم اما حدود 170 کسبه در آنجا مستقر شدند.

    وی در پاسخ به این پرسش که چرا به کسبه قسمت سالم پلاسکو اجازه کار داده نمی شود، گفت: دادستان پس از وقوع حادثه پلاسکو، آنجا را پلمپ کرد تا مسائل را بررسی کند و هنوز آنجا در اختیار دادستانی است.

    سعیدی کیا افزود: مشاور فنی بنیاد مستضعفان، شهرداری و دادستانی آنجا را بررسی کردند و همه معتقدند این ساختمان متناسب با شرایط و مقررات کشوری نیست، این ساختمان در سال 1338 پروانه گرفت و در سال 1341 به بهره برداری رسید و مطابق آیین نامه های دهه 30 ساخته شده و اکنون مقررات جدیدی حاکم است که باید در ساخت و ساز رعایت شود و اینکه ورودی ساختمان هم از ساختمان 14 طبقه بود که فرو ریخت.

    رئیس بنیاد مستضعفان اضافه کرد: باید ساختمان جدید متناسب با ایمنی و مقررات جدید در آن جا ساخته شود.

    سعیدی کیا با بیان اینکه ساختمان پلاسکو 14 طبقه به همراه یک طبقه زیر زمین بود گفت: پس از تخریب این ساختمان اکنون بر اساس مقررات جدید شهری ما اجازه دادند 8 طبقه بر روی زمین و 5 طبقه زیر زمین برای ساخت هزار پارکینگ بسازیم بنابراین در این 8 طبقه 600 واحد تخریب شده جا نمی گیرد.

    وی ادامه داد: بنیاد مستضعفان زمینی در کنار ساختمان پلاسکو به نام پارکینگ اکبر داشت که آن را به این زمین ملحق کردیم.

    سعیدی کیا افزود: زمین پلاسکو 4 هزار و 400 متر و زمین پارکینگ اکبر حدود 5 هزار متر است که در مجموع حدود 9 هزار و 500 متر مربع زمین در آنجا داریم و همه واحدها در آنجا ساخته می شود و حق و حقوق همه ذینفعان پرداخت می شود.

    رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به اینکه در تامین وام کسبه پلاسکو مسئولیتی نداریم، گفت: این موضوع در اختیار دولت و بانک هاست.

    سعیدی کیا افزود: قرار شد هزینه اجاره کسبه مستقر در ساختمان نور را تا شب عید با همکاری سازمان برنامه و بودجه پرداخت کنیم.

    وی گفت: از زمانی که پروانه ساختمان جدید پلاسکو صادر شود در مدت دو سال ساختمان جدید پلاسکو ساخته خواهد شد.

    سعیدی کیا با اشاره به اینکه از طرف شهرداری احضاریه ای برای ساختمان پلاسکو دریافت نکردیم گفت: هیچ سندی را در این زمینه پیدا نکردیم .

    وی افزود: در مرداد سال 95 مانور آتش نشانی در ساختمان پلاسکو انجام شد و پس از آن هم اعلام نکردند که آیا مشکلی وجود دارد یا خیر؟

    ­رئیس بنیاد مستضعفان درباره قراردادهای آتی این بنیاد با کسبه پلاسکو گفت: با توجه به اینکه ساختمان جدیدی که ساخته می شود با ساختمان قدیمی پلاسکو متفاوت است با توجه به ارزش واحدهای پیشین کسبه در زمان تخریب این ساختمان و افزودن ارزش آن تا زمان آماده شدن واحدهای جدید، متناسب با آن برای صاحبان سرقفلی باید محلی را تامین کنیم و قرارداد قبلی با آنان تکرار می شود.

    وی افزود: جانمایی ها باید توسط شورای ساختمان پلاسکو انجام شود زیرا آنها شناخت بیشتری نسبت به کسبه ها دارند.

    سعیدی کیا درباره مالیات بنیاد مستضعفان هم گفت: در 11 سال گذشته بر اساس قانون مالیات، بیش از 4 هزار میلیارد تومان مالیات پرداختیم.

    وی تاکید کرد: مالیات را حق الناس و تکلیف خود می دانیم بنابراین همه شرکت ها و واحدهای اقتصادی وابسته به بنیاد مستضعفان مالیات پرداخت می کنند.

    مهدی حجت معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران هم با حضور در این برنامه با اشاره به اینکه تشکیل اتاق فکر از معماران صاحب نام کشور به ابتکار بنیاد مستضعفان از جمله اقدامات برای سامان یافتن ساختمان پلاسکو بوده است، گفت: در این اتاق فکر قرار شد مسابقه ای برای گرد آوری ایده های مختلف انجام شود، بیش از 500 طرح بدست ما رسید که پس از داوری و از میان آنها 10 طرح برگزیده شد و بنیاد مستضعفان به آنها جایزه داد.

    وی افزود: با توجه به اینکه مسائل قضایی سامان دادن به حقوق کسبه و جهات معماری مطرح بود مسائل متعددی را پیش آورد و ساماندهی آنها مدتی طول کشید.

    حجت با بیان اینکه قواعد کنونی شهرسازی اجازه ساخت برج پلاسکو به شکل سابق را نمی دهد، اضافه کرد: بنیاد مستضعفان با خریدن زمین کنار پلاسکو این مشکل را حل کرد و ساختمان در ارتفاع کمتر اما وسیع تر ساخته می شود و برای این منظور باید قسمت شمالی پلاسکو هم تخریب و نوسازی شود.

    وی با اشاره به اینکه ساختمان جدید پلاسکو سه متر عقب نشینی دارد، ادامه داد: به علت وجود مدرسه ژاندارک که ثبت ملی شده است باید حریم آن هم رعایت شود.

    حجت افزود: صورت جلسه ای میان بنیاد مستضعفان و شهرداری در این باره تنظیم شد و مورد تایید دادستانی هم قرار گرفت که اجرایی خواهد شد.

    معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران گفت: قرار بود بیست و نهم دی کلنگ ساختمان جدید پلاسکو به زمین زده شود اما با توجه به همزمانی این روز با سالروز شهادت آتش نشانان و عزاداری خانواده های آنان با حسن سلیقه بنیاد مستضعفان، تصمیم گرفته شد کلنگ این ساختمان در اول دهه فجر بر زمین زده شود.

    وی افزود: تلاش می شود ساختمانی ساخته شود که در شان نظام و بنیاد مستضعفان باشد.

    حجت گفت: نشانه هایی از واقعه پلاسکو برای یادبود شهدای آتش نشان در ساختمان جدید ایجاد خواهد شد.

    وی با بیان اینکه در تهران همه ساختمان هایی را که در خطر هستند شناسایی کردیم، افزود: اداره معماری و ساختمان شهرداری تهران در دو ماه گذشته همه ساختمان های در خطر را در این شهر شناسایی کرده است و به مدیران آنها نامه نگاری کردیم و موارد خطر را توضیح دادیم و اعلام کردیم که باید رفع خطر کنند در غیر این صورت شهرداری موارد خطر را برطرف و هزینه ها را از مالکان آن ساختمان ها اخذ خواهد کرد.

    حجت درباره 340 گود رها شده در شهر تهران گفت: همه این گودها در دو ماه گذشته بازنگری، میزان عمق، سن و وسعت آن ها اندازه گیری و جدول های مناسب برای ارزیابی میزان استقامت هر کدام از آنها تهیه شد و اقداماتی برای آن دسته از گودبرداری های در معرض خطر انجام شد.

    وی درباره گود پرخطر کنار برج میلاد گفت: به علت به تعویق افتادن طرحی که قرار بود در آن گود اجرا شود در گوشه جنوب غربی مقداری مشکل جابجایی وجود دارد که درصدد تثبیت سازی آن بخش هستیم.

    معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران درباره گود «فرهنگ» در کنار کتابخانه ملی در عباس آباد هم گفت: از دو ماه پیش اقدامات حفاظتی آن آغاز شد و ساختاری در درون آن برای استحکام سازی بدنه آن در حال اجراست.

    وی با تاکید بر لزوم پیشگیری افزود: آیین نامه های مربوط به زلزله برای همه نقشه هایی که به شهرداری تهران وارد می شود اعمال می شود اما سازندگان هم باید آنها را به دقت اجرا و سازمان نظام مهندسی نظارت کند.

    حسین رضا زاده عضو شورای ساختمان پلاسکو نیز در گفتگوی ضبط شده تلفنی که از این برنامه پخش شد با اشاره به اینکه پس از گذشت یکسال از حادثه پلاسکو اتفاق مثبتی رخ نداده است، گفت: قسمت شمالی ساختمان پلاسکو که 286 مغازه سالم دارد کسبه خواهان بازسازی و مقاوم سازی آنجا هستند.

    وی ادامه داد: کسبه ساختمان پلاسکو خواهان اعاده وضعیت سابق هستند و خواستار ساخته شدن برج پلاسکو در جای سابق هستند.

    رضازاده افزود: متاسفانه در یک سال گذشته جواز و دستور نقشه ای صادر نشده است و کسبه بلاتکلیف هستند.

    عضو شورای ساختمان پلاسکو ادامه داد: درصد سود وامی که دولت برای کسبه پلاسکو در نظر گرفته بالا و 18 درصد است و کسبه رغبتی به آن ندارند و تاکنون فقط یک نفر توانست این تسهیلات را اخذ کند و استمهال بانکی هم انجام نشده است.

    رضازاده اضافه کرد: اداره مالیات که قرار بود تا پایان سال 94 قضایا را حل و فصل کند و معافیت هایی را در نظر بگیرد کسبه را به کمیسیونی دعوت و آنها را بدهکار می کند.

    وی تاکید کرد: کسبه پلاسکو خواهان تعیین تکلیف هستند.

    خلیل الله کاظمی معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: در شهر مقدس مشهد هم مشکل ناایمن بودن ساختمان های بلند را داریم که حدود 350 مورد را شامل می شود.

    وی ادامه داد: برای اجرای مبحث 22 مقررات ملی ساختمان بر اساس مصوبه ای که در 2 اسفند 1395 توسط شورای عالی معماری و شهرسازی کشور ابلاغ شد قرارشد ضوابط لازم برای اطمینان از ایمنی ساختمان ها در طول بهره برداری در نظر گرفته شود

    کاظمی گفت: از این تعداد شناسنامه ایمنی برای بیش از 200 ساختمان تهیه کردیم و اخطارهای لازم را توسط ضابطین قضایی به مالکان این ساختمان های ناایمن می دهیم اگر مالکین برای رفع خطر اقدام نکنند از طریق دادستان برای پیشگیری از وقوع جرم تشکیل پرونده داده می شود و به مراجع قضایی ارسال و از آن طریق مالکان ساختمان های ناامین را به ایمن سازی ملزم می کنیم.

    وی افزود: تاکنون حدود 80 ساختمان ناامین ایمن سازی شده است.

    محمد عزتی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تبریز نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: با توجه به اینکه تبریز 2400 هکتار بافت فرسوده و دو هزار هکتار بافت حاشیه نشین دارد از نظر آتش نشانی، بیشتر ساختمان های این شهرستان ناایمن است.

    وی افزود: حدود 20 مورد ساختمان مشابه پلاسکو در مرکز تاریخی شهر تبریز وجود دارد که از این تعداد دو تا سه مورد ساختمان 10 طبقه و بقیه حدود چهار طبقه هستند که عملکرد غیر از اداری و خدماتی دارند.

    عزتی اضافه کرد: دادستان عمومی و انقلاب شهرستان تبریز حدود 6 ماه پیش از حادثه پلاسکو ، کمیته ایمنی را با حضور نمایندگان اداره کار، بهداشت، نظام مهندسی، راه و شهرسازی، اتاق اصناف، بیمه ، آتش نشانی، شهرداری و راه و شهرسازی در شهر تبریز تشکیل داد و ساختمان های در معرض خطر را آسیب شناسی کردند.

    وی ادامه داد: سازمان آتش نشانی شهرداری تبریز حدود چند صد ساعت جلسه آموزشی با اصناف و کسبه برگزار کرد و حدود 120 کپسول رایگان همراه با آموزش در اختیار کسبه قرار دادیم و از همه ساختمان های پرخطر بازدید فنی و طرح ایمنی را ارائه و به مالکین و کسبه از طریق قانونی اعلام کردیم.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو