مدیران خودروعصر اعتبار

برق رسانی به ۲۲۹ روستا از طریق تجدیدپذیر‌ها

عصر ساختمان- بررسی‌های حاکی از آن است که از تعداد ۵۷ هزار و ۹۵ روستای برق دار شده برق بالغ بر ۲۲۹ روستا از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر تامین شده است.

برق رسانی به ۲۲۹ روستا از طریق تجدیدپذیر‌ها
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۱:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از میزان، کاهش منابع آبی در کشور در سال‌های اخیر به دلیل کم بارشی‌ها و تغییر اقلیم به مساله جدی تبدیل شده است از این رو صرفا با صرفه‌جویی در مصارف خانگی نمی‌توان کمبود‌ها در این بخش را جبران کرد و باید به فکر جایگزین مناسبی برای تامین انرژی برق به جای استفاده از نیروگاه‌های برق آبی بود.

    در این میان یکی از بهترین روش‌های تامین انرژی، استفاده از پنل‌های خورشیدی به جای نیروگاه‌های آبی است که در سال‌های اخیر به دلیل هزینه پایین و آلودگی کمتر نسبت به روش‌های دیگر مورد توجه بسیاری از کشور‌های در حال توسعه قرار گرفته است.

    البته توجه به استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر به ویژه پنل‌های خورشیدی در ایران در سال‌های اخیر باعث شده است که در بسیاری از شهر‌ها افراد با استفاده از پنل‌های خورشیدی انرژی مورد نیاز خود را با کمترین هزینه تهیه کنند و بحث خرید تضمینی انرژی‌های تجدید باعث تشویق افراد به تولید بیشتر شده است.

    در حال حاضر از 100 درصد تجهیزات مصرفی در نیروگاه‌های تجدید پذیر حدود 85 درصد آن کاملا در ایران تولید می‌شود و 15 درصد باقی مانده را تجهیزات الکترونیکی تشکیل می‌دهد که به همین منظور سه مرکز دانش بنیان در مشهد، تهران و شیراز نسبت به طراحی و نمونه سازی آن اقدام کرده‌اند.

    استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر برای برق رسانی به روستا‌های محروم یکی از مهمترین استفاده‌ها از انرژی‌های تجدید پذیر بوده است به طوریکه در روستا‌های کشور با صرف هزینه اولیه برای خرید تجهیزات، برق مصرفی افراد به طور کامل تامین می‌شود.

    این در حالی است که تعداد روستا‌های برق‌دار شده تا پایان مهرماه به 57 هزار و 95 روستا با تعداد چهار میلیون و 497 هزار خانوار رسیده است که از این تعداد برق 229 روستا با دو هزار و 536 خانوار از طریق سیستم‌های انرژی‌های تجدیدپذیر تامین شده است.

    همچنین طی سال‌های اخیر تعداد سه هزار و 260 خانوار عشایری و کوچ‌نشین در برخی از مناطق کشور از طریق دستگاه‌های تولید برق خورشیدی قابل‌حمل برق‌رسانی شده است.

    در همین راستا سید محمد صادق‌زاده رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق در تازه‌ترین صحبت‌های خود گفته است بیش از 95 درصد نیروگاه‌های تجدیدپذیر در مناطق روستایی و محروم احداث شده و دو نیروگاه کوچک‌مقیاس دو هزار شغل ایجاد کرده و ابراز امیدواری کرد این تعداد به چهار هزار مگاوات برای سال آینده افزایش می‌یابد.

    همچنین با توجه به پتانسیل بالای ایران در تولید انرژی‌های تجدید پذیر و از سوی دیگر تعرفه‌های جذاب خرید تضمینی برق تولیدی از نیروگاه‌های تجدیدپذیر، در بسیاری از موارد باعث تشویق سرمایه‌گذار به تولید انرژی تجدید پذیر می‌شود که این امر در کنار اشتغال زایی و درآمد برای فرد به نفع منابع کشور است.

    در همین راستا رایزنی‌های اولیه با بخش خصوصی نشان می‌دهد که در سال جاری رقمی بین 20 تا 30 درصد افزایش قیمت برای انرژی‌ها تجدید پذیر در نظر گرفته شده است که این امر می‌تواند عامل موثری برای افزایش تولید انرژی تجدید پذیر محسوب شود.

    لازم به ذکر است که اردکانیان وزیر نیرو در تازه‌ترین صحبت‌های خود اعلام کرد دولت ایران مصمم است تا سال 2021 میلادی حدود 3000 مگاوات به ظرفیت تجدیدپذیر‌ها در کشور اضافه کند.

    با این تفاسیر توجه به انرژی‌های تجدید پذیر می‌تواند گام موثری درتامین انرژی پاک و کم هزینه در کشور محسوب شود که علاوه بر برطرف کردن نیاز می‌تواند برای استفاده کمتر از نیروگاه‌های برق آبی در زمان کم آبی موثر باشد.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۳ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار