مدیران خودروعصر اعتبار

نشست بررسی طرح جدایی ری از تهران برگزار شد:

طرح جدایی ری از تهران در جلسه مجمع ۵۱ نفره مورد بررسی قرار می‌گیرد

عصر ساختمان- نشست بررسی طرح جدایی ری از تهران با حضور نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی، رییس شورای شهر تهران و رییس شورای عالی استان‌ها در مجلس برگزار و مقرر شد طرح جدایی ری از تهران در جلسه مجمع ۵۱ نفره مورد بررسی قرار گیرد.

طرح جدایی ری از تهران در جلسه مجمع ۵۱ نفره مورد بررسی قرار می‌گیرد
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصرساختمان» به نقل از ایسنا، محمدرضا عارف در نشست بررسی طرح جدایی ری از تهران که با حضور روسای شورای عالی استان‌ها و همچنین نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گفت: انتزاع شورای شهر ری از شورای تهران یک موضوع قدیمی است و اخیرا در مجلس شورای اسلامی بحث‌هایی هم مطرح شده است. موضع ما این بوده که اگر منافع شهرستان ری ایجاب می‌کند این طرح را پیگیری کنیم.

    وی با اشاره به امضای این طرح از سوی برخی نمایندگان تهران و فراکسیون امید خاطر نشان کرد: حالا که این طرح در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفته  لازم است بررسی جدی‌تری در این باره داشته باشیم.

    مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران در این نشست اساسی‌ترین خواسته مردم شهر ری را جدایی شورای این شهر از تهران عنوان کرد و گفت: در قانون هم دارید که هر شهری باید شورای جداگانه داشته باشد چرا ری نباید شهرداری و شورای شهر مستقل داشته باشد؟

    وی با بیان این‌که بدون تصویب طرح جدایی ری از تهران نیز وزارت کشور می‌تواند نسبت به اجرای آن اقدام کند یادآور شد: اگر قرار باشد این طرح به نتیجه برسد باید در این باره تسریع کنیم و هرچه سریع‌تر آن را در دستور کار قرار دهیم.

    محمدرضا عارف با اشاره به اظهارات کواکبیان گفت: ظاهرا جدایی ری از تهران نیازمند حکم قانونی است زیرا ری و تهران با صراحت قانونی یکی شده‌اند.

    در این میان پروانه مافی عضو کمیسیون شوراها نیز گفت که طرح ری از تهران فردا (دوشنبه) در دستور کار کمیسیون شوراها قرار دارد.

    محمد محمودی شاهنشین مسئول کمیته تقسیمات کشوری کمیسیون شوراها نیز درباره این طرح گفت: ما در کمیته جلساتی داشتیم و بحث‌هایی مطرح شد البته صورت مساله به این راحتی نیست و مساله تشکیل شورا نیست مساله این است که ما در تقسیمات کشوری شهری به اسم ری نداریم و شهر باید محدوده قانونی و حریم داشته باشد. اکثریت اعضای کمیته هم مخالف طرح هستند که دلایل آنها برخی امنیتی و برخی اجرایی است.

    وی با بیان این‌که پیشنهاد مسکوت ماندن این طرح را دارد یادآور شد: وزارت کشور به صراحت مخالف این طرح است و دستگاه‌های اجرایی از جمله شرکت‌های آب و فاضلاب و ثبت املاک می‌گویند که مرز اتوبان آزادگان قابل تفکیک ثبتی نیست.

    محمود شاهنشین همچنین گفت: نظر برخی از مخالفان این شهر این است که کلانشهر تهران نباید خرد شود.

    در ادامه حسن بیگی معاون سیاسی اجتماعی استاندار تهران در این باره گفت: اصل 100 قانون اساسی اشاره صریح به این دارد که برای اداره روستا، شهر و شهرستان شورایی توسط مردم انتخاب و تشکیل می‌شود و طبق قانون شهرستان‌های ری و شمیرانات در استان تهران دیده شده است و تصریح شده که در محدوده تهران،ری و تجریش یک شورای شهر تشکیل می‌شود.

    وی اضافه کرد: طبق مصوبه هیات دولت در سال 64 هم شهرستان ری هم شهر ری و هم بخش‌های آن محدوده‌اش مشخص شده است.

    اسماعیل راد سرپرست فرمانداری ری نیز در این جلسه با اشاره به قدمت 8000 ساله ری و جمعیت 717 نفره آن طبق سرشماری سال 1395 گفت: فقط منطقه 20 تهران بیش از 400 هزار نفر جمعیت دارد همچنین حریم آن هم حریم مناسبی است و محدوده قانونی و حریم مشخصی دارد.

    وی با اشاره به هویت مستقل ری اضافه کرد: طبق مصوبه سال 56 هیات وزیران شهرستان ری با دو بخش فشافویه و حومه تشکیل شد و این تنها شهرستانی است که مرکز شهرستان ندارد در حالی که امنیت شهرستان و مسائل امنیتی ایجاب می‌کند که مدیریت واحد در ری شکل بگیرد.

    مرتضی الویری رییس شورای عالی استان‌ها نیز در این نشست ضمن اعلام مخالفت این شورا با اشاره به طرح مخالفت ری از تهران گفت: یکی از دلایل مخالفت ما یکپارچگی مدیریت شهری است بسیاری از آیتم‌هایی که در یک مجموعه افراد با هم زندگی می‌کنند قابل تفکیک نیست و از نظر سیاست‌گذاری و اجرا پیوستگی دارد و سیاست‌های دوگانه و چندگانه می‌تواند در آن مشکل آفرین باشد.

    وی با بیان این‌که تقسیمات کشوری لزوما از تقسیمات محلی و منطقه‌ای تبعیت نمی‌کند، یادآور شد: اگر حتی این طرح با قید دو فوریت مطرح شود سایر نمایندگان انگیزه‌ای برای تصویب آن ندارند و احتمال به نتیجه نرسیدن آن به مجلس شورای اسلامی وجود دارد. حسن رسولی عضو شورای شهر تهران در این جلسه با بیان این‌که جمع 53 نفره شورای شهر تهران و مجمع نمایندگان تهران و شهردار و استاندار برخواسته از خواستگاه اصلاح طلبی هستند از طرح این موضوع بدون دریافت نظرات اعضای شورای شهر انتقاد کرد و گفت به صورت محتوایی هم لازم است مطالبات واقعی را دنبال کنیم.

    محسن هاشمی رییس شورای شهر تهران نیز در این جلسه خاطر نشان کرد: ما موضوع را در شورای شهر به بحث گذاشتیم زیرا برایمان مهم است که این طرح در چه شرایطی قرار دارد نهایتا از 12 نفر 3 نفر رای مثبت و 8 نفر رای منفی دادند و من هم به دلیل این‌که ابعاد موضوع را نمی‌دانستم رای ممتنع دادم، اما مجموعا شورای شهر تهران مخالف طرح جدایی ری از شهر تهران است.

    وی با اشاره به دلایل مخالفت شورای شهر تهران با جدایی ری از شهر تهران بار مالی و افزایش هزینه‌ها را از جمله این دلایل عنوان و خاطر نشان کرد: وقتی تقسیمات افزایش پیدا کند و انتزاعی رخ دهد خود به خود تمام ارگان‌های خدمات رسان نیز افزایش پیدا خواهند کرد مثلا در حال حاضر شبکه گاز شهری شهر ری، شبکه آب و فاضلاب، شبکه برق، منطقه پستی، کلانتری‌ها، شبکه بانکی، خطوط تلفن شهر ری تابع تهران هستند و تمام این ساختارها باید تغییر کند.

    محسن هاشمی همچنین گفت که جدایی ری از تهران جز افزایش هزینه سودی برای شهرری ندارد.

    در ادامه خلیل آبادی عضو شورای شهر تهران به عنوان موافق طرح جدایی ری از تهران آن را یک مطالبه مردمی و نه سیاسی عنوان کرد و گفت: قانون اساسی حق را به مردم داده پیش از انقلاب هم شهر ری دو نماینده و یک انجمن شهر داشته، جوهره انقلاب اسلامی مردم سالاری دینی بوده و این موضوع در 100 قانون اساسی هم مشخص است.

    این عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: قانون تقسیمات کشوری می‌گوید در جایی که تداخل حریم دارید وارد نشوید آقای حناچی هم در زمان معاونت وزارت مسکن به شهرداری زمان آقای قالیباف نامه‌ای نوشته بود که وارد حریم فرمانداری ری نشوید.

    وی با بیان این‌که اسلامشهر و رباط کریم از تهران جدا شده و کرج هم تبدیل به استان شده اظهار کرد: همچنین باقرشهر، کهریزک و حسن‌آباد شورای شهر دارند و در این میان انگار فقط شهر ری ارث نمی‌برد و شهرداری ندارد. آیا تا به حال دیده‌اید که شهر ری را بدون پیشوند شهر به کار ببنند؟

    سیده فاطمه ذوالقدر در پایان این جلسه بر ضرورت در نظر گرفتن مطالبان مردم تاکید کرد.

    در پایان محمدرضا عارف رییس مجمع 51 نفره امید بر ضرورت پیگیری جدی طرح جدایی ری از تهران تاکید کرد و خواستار جمع‌بندی این موضوع در مجمع نمایندگان تهران و همچنین بررسی تفصیلی آن در مجمع 51 نفره امید (اعضای شورای شهر تهران و نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی) شد.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو