مدیران خودروعصر اعتبار

مدیر عامل بانک مسکن خبر داد؛

اعطای کارت اعتباری دریافت مصالح تا پایان سال

عصر ساختمان-رحیمی انارکی گفت: تسهیلات ساخت مسکن به سازندگان از محل اوراق حق تقدم افزایش یافت.

اعطای کارت اعتباری دریافت مصالح تا پایان سال
نسخه قابل چاپ
شنبه ۲۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصرساختمان» به نقل از باشگاه خبرنگاران، ابوالقاسم رحیمی انارکی مدیر عامل بانک مسکن در نشست خبری با اشاره به مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار در خصوص افزایش سقف وام خرید از محل اوراق حق تقدم گفت: تسهیلات جدید مسکن برای واحد‌های تا 25 سال قدمت پرداخت می‌شود. برای واحد‌های با سن 25 تا 30 سال یک سقف تسهیلات جداگانه‌ای در نظر گرفته شده است.
    او در ادامه گفت: در تهران این سقف قبلا برای انفرادی 45 میلیون تومان بود که به 80 میلیون تومان و در زوجین از 80 به 160 میلیون تومان، در مراکز استان‌ها و شهر‌ها بالای 200 هزار نفر از 40 به 60 میلیون تومان و برای زوجین از 70 میلیون و به 120 میلیون تومان افزایش می‌یابد.

    رحیمی انارکی در پایان بیان کرد: همچنین از محل اوراق حق تقدم تا 80 درصد هزینه باقیمانده اجرای طرح را در مشارکت‌های مدنی تا سقف 300 میلیون تومان مشروط بر این‌که 20 درصد را سازنده تامین مالی انجام دهد، پرداخت می‌کنیم.

    ابوالقاسم رحیمی انارکی مدیر عامل بانک مسکن در نشست خبری امروز خود با اشاره به اینکه 81 سال از تاسیس بانک مسکن می‌گذرد، گفت: در طول فعالیت‌های این چند ساله بانک مسکن و بانک رهنی توانسته تاثیر بسیار مناسبی در تامین مالی تهیه مسکن به ویژه برای اقشار متوسط و ضعیف جامعه داشته باشد.

    او گفت: تا کنون 10 میلیون واحد مسکونی تسهیلاتشان پرداخت شده که شامل قرارداد‌های جعاله نمی‌شود همچنین 1 میلیون واحد مسکونی در طول دوره فعالیت‌های بانک رهنی تسهیلات دریافت کردند.

    رحیمی انارکی با اشاره به اینکه بانک مسکن با توجه به افزایش جمعیت شرایط جدید را برای خود در نظر گرفته است، گفت: افزایش 6 برابری تعداد شعب و تعداد کارمندان خود یکی از این برنامه‌ها مطابق با رشد جمعیت بوده است.

    مدیر عامل بانک مسکن یادآور شد: برای یک سوم از خانوار‌ها تسهیلات بانک مسکن تاثیر داشته و ما علاوه بر پرداخت تسهیلات به متقاضیان در حوزه مسکن مهر و مسکن روستایی هم فعالیت‌هایی داشته‌ایم به طوری که 500 هزار واحد مسکونی در مناطق روستایی را تامین مالی کرده‌ایم.

    او با بیان اینکه از ابتدای سال تا تاریخ 14/10/98 کل تسهیلات پرداختی 200 هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 1 درصد افزایش یافته و از این میزان تسهیلات 171 هزار میلیارد ریال در حوزه مسکن بوده که از لحاظ مبلغی 4 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است.

    رحیمی انارکی گفت: ما هم اکنون با رکود قابل توجهی مواجه هستیم که این کاهش از این رکود نشات می‌گیرد.

    مدیر عامل بانک مسکن بیان کرد: 437 هزار واحد مسکونی از تسهیلات استفاده کردند که نسبت به مدت مشابه سال قبل 8 درصد کاهش یافته است.

    او با اشاره به اینکه 33 هزار میلیارد ریال و مشارکت مدنی در بخش ساخت داشته‌ایم که حدود 54 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است گفت: به 56 هزار واحد مسکونی تسهیلات خرید و ساخت پرداخت شده که رشد 19 درصدی داشته است.

    رحیمی انارکی ادامه داد: حدود 58 هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش 34 درصدی رانشان می‌دهد.

    مدیر عامل بانک مسکن افزود: سهام بانک مسکن هم 47 هزار میلیارد ریال بوده که 1 درصد کاهش یافته و از لحاظ واحدی حدود 123 هزار واحد می‌شود که 3 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است. همچنین میزان جعاله هم 24 هزار واحد بوده که حدود 15 درصد رشد داشته است.

    او در ادامه به صندوق پس انداز مسکن یکم اشاره کرد و گفت: 141 هزار واحد به مبلغ 109 هزار میلیارد ریال از تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم استفاده کردند که تعداد واحد‌هایی که این تسهیلات را دریافت کردند 60 هزار واحد و مبلغ تسهیلات اعطایی هم حدود 60 هزار میلیارد ریال و تعداد سپرده هم 642 هزار فقره از ابتدای سال بوده است.

    رحیمی انارکی افزود: تا کنون 140 هزار فقره قرارداد خود را فسخ و مبلغ سپرده را دریافت کردند و 110 هزار واحد هم واجد شرایط دریافت این تسهیلات نبوده که از سایر تسهیلات بانک مسکن استفاده کردند هم اکنون 305 هزار فقره حساب فعال داریم و مجموع مانده حساب صندوق پس انداز مسکن یکم 4 هزار و 560 میلیارد تومان است.

    مدیر عامل بانک مسکن با اشاره به اینکه همچنان روند استفاده از تسهیلات مطلوب است گفت: تعداد مشتریانی که از حساب‌های تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم استفاده می‌کنند و حساب‌های جدید را باز کردند حدود 1 هزار واحد است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته مطلوب بوده، اما از ابتدای سال 20 درصد بر روی تعداد واحد‌های مسکونی که از صندوق پس انداز مسکن یکم استفاده کرده‌اند کاهش یافته است.

    او به تسهیلات مسکن مهر هم اشاره کرد و گفت: 2 میلیون و 387 هزار واحد مربوط به مسکن مهر است که از این تعداد 1 میلیون و 926 هزار واحد فروش اقساطی شده و تعداد واحد‌هایی که فروش اقساطی کردند و با بانک مسکن تسویه حساب کردند 89 هزار واحد و تعداد واحد‌های باقیمانده هم 373 هزار واحد است که از این تعداد 328 هزار واحد مربوط به واحد‌های شهری و 35 هزار واحد هم مربوط به واحد‌های روستایی است.

    رحیمی انارکی به مصوبه اخیر شورای پول واعتبار مبنی بر افزایش سقف تسهیلات از محل اوراق حق تقدم هم اشاره کرد و گفت: از بخش انفرادی استان تهران تسهیلات از 60 میلیون به 100 میلیون و در بخش زوجین هم از 100 میلیون به 200 میلیون تومان افزایش یافته است.

    مدیر عامل بانک مسکن ادامه داد: در مراکز استان‌ها هم در حوزه انفرادی از 50 میلیون به 80 میلیون و در زوجین از 80 میلیون به 160 میلیون تومان افزایش یافته است.

    او بیان کرد: در سایر شهر‌ها هم تسهیلات انفرادی از 40 میلیون تومان به 60 میلیون تومان و برای زوجین از 60 میلیون تومان به 120 میلیون تومان افزایش یافته که این تسهیلات برای واحد‌هایی تا 25 سال ساخت پرداخت می‌شود.

    رحیمی انارکی به پرداخت تسهیلات جداگانه‌ای هم به واحد‌هایی که بالای 25 سال هستند و حدود 30 سال قدمت دارند هم اشاره کرد و گفت: در تهران سقف تسهیلات برای این واحد‌ها 45 میلیون تومان بوده که به 80 میلیون تومان افزایش یافته و برای زوجین هم که 80 میلیون تومان به 160 میلیون تومان افزایش یافته است.

    مدیر عامل بانک مسکن گفت: در مراکز استان‌ها هم تسهیلات از 40 میلیون تومان به 60 میلیون تومان و برای زوجین هم از 70 میلیون تومان به 120 میلیون تومان افزایش یافته است.

    او به مصوبه هیئت مدیریه بانک در خصوص افزایش سقف مشارکت مدنی هم اشاره کرد و گفت: بر اساس مصوبه‌ای از محل اوراق حق تقدم سازندگان می‌توانند تسهیلات 300 میلیون تومانی دریافت کنند که به ازای هر واحد 300 میلیون تومان امکان استفاده از اوراق حق تقدم را جهت تکمیل و ساخت واحد‌های خود دریافت کنند.

    رحیمی انارکی به طرح اقدام ملی مسکن هم اشاره کرد و گفت: ما برای پرداخت تسهیلات در حوزه اقدام ملی مسکن هم به وزارت راه و شهرسازی هم اعلام آمادگی کردیم که در مرحله اول تا 140 هزار واحد را پوشش تسهیلاتی دهیم.

    مدیر عامل بانک مسکن با اشاره به اینکه از این 140 هزار واحد مسکونی تا کنون 25 هزار واحد مربوط به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام را پرداخت کرده‌ایم و سهمیه 50 هزار واحد مسکونی مربوط به بنیاد مسکن را هم که طبق تفاهمنامه‌ای منعقد شده بود را پرداخت کرده‌ایم.

    او افزود: در طرح اقدام ملی به ازای هر واحد مسکونی بین 75 تا 100 میلیون تومان تسهیلات در نظر گرفته شده که تسهیلات 75 میلیون تومانی برای واحد‌های بنیاد مسکن هست.

    رحیمی انارکی به برگزاری اولین جشنواره نوآوری و فناوری ساخت و ساز هم اشاره کرد و گفت: متاسفانه در حوزه مسکن و ساختمان تا کنون استفاده چندانی از فناوری‌های نوین نشده است و ما در این حوزه متاسفانه در رتبه آخر هستیم، اما امیدواریم با برگزاری جشنواره‌هایی شاهد حرکت‌های جدید و مهمی در این بخش باشیم.

    مدیر عامل بانک مسکن گفت: باز پرداخت تسهیلات در حوزه عادی حدود 18 درصد است، اما واحد‌هایی که از فناوری‌های نوین استفاده می‌کنند می‌توانند تسهیلاتی با بازپرداخت‌های 17 درصدی استفاده کنند.

    او گفت: بیش از 80 درصد از تسهیلات تا کنون به واحد‌های سنتی سازی پرداخت می‌شود و ما امیدواریم با یک فرهنگ سازی درست این بخش را تقویت کنیم.
    تعیین تکلیف پرونده های قضایی در حوزه ساخت و ساز
    رحیمی انارکی به تعیین تکلیف 4 پرونده بزرگ با همکاری قوه قضائیه هم اشاره کرد و گفت: در اواخر دهه 80 و 90 یکی از پرونده‌ها مربوط به سرمایه گذاری خارجی بوده که به جمع بندی مناسبی رسیده و سایر پرونده‌ها هم مربوط به موضوعات ارزی بوده که تعدادی از آن‌ها در حال تعیین و تکلیف هستند.

    مدیر عامل بانک مسکن گفت: پرونده مربوط به سرمایه گذاری خارجی 109 میلیون دلار، پرونده مربوط به اعزام 470 میلیون درهم بوده و پرونده‌های دیگر هم 280 میلیون درهم بوده است که بخش جرائم قوه قضائیه در حال تعیین و تکلیف این پرونده‌ها هستند.

    او با اشاره به اینکه از سال 84 تا سال 92 سقف تسهیلات خرید مسکن 20 میلیون تومان بوده و هیچ افزایش تسهیلاتی در این دوران صورت نگرفته است، گفت: در 8 سال گذشته همزمان با افزایش تسهیلات خرید مسکن تنها قیمت واحد‌های مسکونی 5 برابر افزایش یافته است که این موضوع با توجه به اتفاقات اقتصادی عادی بوده است.

    رحیمی انارکی گفت: آن چیزی که موجب افزایش قیمت مسکن می‌شود متغیر‌های اقتصادی و اثر گذار از جمله ارز است و تسهیلات بخش مسکن به هیچ وجه تاثیر چندانی در افزایش قیمت مسکن ندارد.

    مدیر عامل بانک مسکن توضیح داد:  با تسهیلات 240 میلیون تومان متقاضیان می‌توانند 49 درصد مبلغ خرید در منطقه 18 را پرداخت کنند، در منطقه 20، 47 درصد، در منطقه 17، 43 درصد، در منطقه 15، 41 درصد، در منطقه 12، 41 درصد، در منطقه 16، 38 درصد و در منطقه یک هم 10 درصد مبلغ خرید یک واحد مسکونی را می‌توانند با این میزان تسهیلات پرداخت کنند.

    او به سرنوشت پیشنهاداتی که سال گذشته برای رونق بازار مسکن از سوی وزارت راه و شهرسازی مطرح شده بود اشاره کرد و گفت: بیشتر این برنامه‌ها مربوط به بازار اجاره و حوزه بازار سرمایه بود که بخش عمده‌ای از آن‌ها اجرایی شده است.

    رحیمی انارکی با اشاره به اینکه امیدواریم تسهیلات اجاره مسکن تا پایان سال با رفع ابهامات آن اجرایی شود و ما این طرح را به بانک مرکزی تحویل داده‌ایم و در حال انجام کار‌های کارشناسی است.

    مدیر عامل بانک مسکن با اشاره به اینکه اقساطی که تا به حال در حوزه مسکن مهر وصول شده 259 هزار میلیارد ریال است که سود آن بالای 120 هزار میلیارد ریال است.

    او افزود: سقف تسهیلات مسکن مهر 40 میلیون تومان است که اخیرا افزایش سقف تسهیلات مسکن مهر از 40 تا 45 میلیون تومان و در شهر پردیس هم از 45 به 50 میلیون تومان افزایش یابد.

    رحیمی انارکی گفت: پیشرفت فیزیکی بسیاری از واحد‌های مسکن مهر در شهر‌های مختلف زیر 30 درصد است که همین موضوع مشکلاتی را برای این بخش ایجاد کرده است.
    اعطای کارت اعتباری دریافت مصالح تا پایان سال
    مدیر عامل بانک مسکن در پاسخ به سوال خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت کارت اعتباری مصالح ساختمانی گفت: کارت اعتباری در حال انجام است و برای اولین بار امیدواریم تا پایان سال اجرای آن عملیاتی شود.

    او افزود: ما برای اولین بار در ایران در حوزه کارت اعتباری مصالح ساختمانی 52 زنجیره را شناسایی و طراحی کردیم و ابزار‌های مالی مختلفی را برای آن در نظر گرفته‌ایم تا سرنوشت این کار به سرنوشت کارت‌های بانک‌های مختلف دچار نشود.

    رحیمی انارکی گفت: مجوز‌های زیر ساخت‌های اجرای این کارت را دریافت کرده‌ایم و در این بخش با چالش‌های جدی روبروهستیم که امیدواریم تا پایان سال بتوانیم آن را اجرایی کنیم.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار