مدیران خودروعصر اعتبار

طرحی که به تنهایی قیمت مسکن را ۱۰ درصد کاهش می‌دهد!

عصر ساختمان- این روز‌ها بازار مسکن از طرح مهمی با نام کارت اعتباری خرید مصالح ساختمانی غفلت کرده است، طرحی که حدود ۱۰ درصد منجر به کاهش حباب مسکن می‌شود.

طرحی که به تنهایی قیمت مسکن را ۱۰ درصد کاهش می‌دهد!
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان»، علاالدین ختایی مدیرعامل بازار تهاتر ایرانیان در گفت‌وگو  تفصیلی با خبرنگار راه و شهرسازی  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به بررسی تاثیر کارت مصالح در قیمت گذاری مسکن و همچنین کاهش نرخ در این بازار پرداختیم.

    باشگاه خبرنگاران جوان: مزیت های خرید متمرکز مصالح توسط تولیدکنندگان و مصرف کنندگان در چیست؟

    مدیرعامل بازار تهاتر ایرانیان: بازار تهاتر ایرانیان با ایجاد مزیت های مختلف در تمامی خریدهاى متمرکز مصالح ساختمانى از تولیدکنندگان و هم چنین انعقاد تفاهم‌نامه با کارخانجات مختلف به موازات نیز نمایندگی هایی را در استان های مختلف در حوزه تهاتر ایجاد کرده است یکی از ظرفیت سازی هایی که در حوزه اقتصادی کشور ایجاد کرده مربوط به عرضه مصالح ساختمانی و تجهیزات ساخت و ساز بصورت اقساط و با قیمت‌هاى پایه تولید به مصرف است.

    باشگاه خبرنگاران جوان: وزارت راه و شهرسازی برای تامین مصالح و تجهیزات ساختمانی یک تفاهم نامه ای را امضا کرد. جزئیات این طرح به نفع کدام یک از طرفین بازار مسکن می شود؟

    مدیرعامل بازار تهاتر ایرانیان: در سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای با وزارت راه و شهرسازی در حوزه تامین مصالح و تجهیزات ساختمانى از طریق تهاترکارت ثمین شهر براى ١۰۰ هزار واحد مسکونی اقدام ملى منعقد کردیم، در این تفاهم نامه که از طریق آن انبوه سازان و و تعاونى هاى مسکن و متقاضیان مسکن می توانند با تهیه تهاتر کارت مصالح ساختمانى مورد نیاز خود را با شرایط اقساط و نیز تهاتر با آپارتمان تامین کنند و چنانچه تمایل داشته باشند. بجاى بخشى از اقساط خود در مقابل واحدهاى مسکونی احداثى خود در هرنقطه کشور؛ ویا خدمات پیمانکارى خود را واگذار کنند.

    70 درصد از ظرفیت کارخانه ها تولید مصالح خالیست!
    باشگاه خبرنگاران جوان: اجرای این طرح  چه تاثیر در بازار مصالح ساختمانی خواهد داشت؟

    مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان: با اجرای این طرح و تهاتر کالا به ویژه مصالح ساختمانی تحریم ها و نوسانات اقتصادی اثرات بسیار ناچیزى خواهند داشت و با استفاده از تولیدات داخل بخش عمده‌ای از مواد اولیه مورد نیاز در داخل کشور تامین میشود و با اجرای این طرح و همچنین خرید از طریق تهاتر کارت مواد اولیه در این بخش تامین می‌شود. همچنین با اجرای این طرح ظرفیت های خالی که کارخانجات فعال می شوند. این اقدامات زمینه ساز کاهش قیمت تمام شده ساخت واحدهای مسکونی می شوند چرا که با استفاده از کارت اعتباری مصالح ساختمانی علاوه بر آنکه حتى تا 70 درصد از ظرفیت های خالی کارخانجات فعال می شود شاهد کاهش قیمت تمام شده ساخت و همچنین ارزان تر شدن مصالح ساختمانی می شود.

    باشگاه خبرنگاران جوان: اجرای چنین طرح های آیا باعث می تواند نقشی در جهش تولید مسکن داشته باشد؟

    مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان: اجرای چنین اقداماتی به جهش تولید مسکن کمک و باعث فعال‌تر شدن بخش عمده‌ای از کارخانجات و در نتیجه جهش تولید در صنعت ساختمان و طیف گسترده اى از صنایع وابسته ساختمان در این حوزه خواهد شد. هدف اصلی ما "جهش تولید" "توسعه اشتغال""مسکن ارزان" در کشور است  و با فعال شدن کارخانجات در حوزه مصالح ساختمانی بخش عمده ای از واردات کالا در این زمینه کاهش می یابد و از سوی دیگر شاهد افزایش اشتغال در تمامی بخش های کشور می شویم. همچنین بازار تهاتر ایرانیان می تواند از طریق انعقاد تفاهم نامه با کارخانجات و تامین کنندگان مصالح ساختمانی مورد نیاز اشتغال را در این بخش ها رونق بخشد.

    باشگاه خبرنگاران جوان: آیا تاکنون بازار تهاتر با وزارت راه وشهر سازی درباره تامین مصالح ساختمانی قراردادی منعقد کرده است؟

    مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان: تفاهم نامه با وزارت راه و شهرسازی درباره تامین مصالح ساختمانی طرح اقدام ملی مسکن داشته ایم و در این طرح مقرر شده که انبوه سازان و سازندگان این واحدها در قالب کارت اعتباری مصالح ساختمانی یعنى تهاتر کارت ثمین شهر مصالح مورد نیاز واحدهای مسکونی را تهیه کنند؛ اما در این طرح نیاز به همکارى بانک مسکن برای اعطاى تسهیلات و پرداخت پیش پرداخت مردم به انبوه سازان براى خرید مصالح ساختمانى است.  البته  بخشنامه وزارت راه و شهرسازى به ادارات کل راه و شهرسازى استانها براى خرید از بازار تهاتر ایرانیان صورت گرفته و تلاش سازمان مرکزى بازار تهاتر ایرانیان براى آماده سازى پلت فرم تهاتر کارت و نرم افزارها و سخت افزارها و سامانه شبکه محور همه انجام شده و انجام خریدهاى متمرکز از کارخانجات صنعت ساختمان به صورت کامل محقق شده و آماده بهره بردارى است.

    فروش اقساطی مصالح ساختمانی در حال پیگیری است
    باشگاه خبرنگاران جوان: آیا تاکنون  در زمینه فروش اقساطی مصالح ساختمانی اقدامی صورت گرفته است؟

    مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان: ایجاد زمینه فروش اقساطى مصالح ساختمانى با قیمت پایه تولید به مصرف و همچنین تلاش هاى نمایندگى هاى بازارتهاترایرانیان براى خرید بومى مصالح و انعقاد قرارداد با انبوه سازان استان ها در حال پیگیرى است. هم اکنون بیرجند، ارومیه، شیراز، سارى ،خرم آباد و رشت جلودار هستند. تلاش هاى شبانه روزى ٢۰۰ نفر از مدیران و کارشناسان سازمان مرکزى و شبکه نمایندگى هاى استانى بازار تهاتر ایرانیان جاى تقدیر دار و حدود 10 هزار عضو شبکه بازارتهاترایرانیان و وجود 3 هزار عضو از کارخانجات و تامین کنندگان و تولیدکنندگان و مهندسان مشاور در شبکه حاصل تلاش هاى انجام شده است.

    باشگاه خبرنگاران جوان: نحوه استفاده از کارت مصالح ساختمانی به چه صورت است؟

    مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان:  در اجرای این طرح درمقابل دریافت شارژ تهاترکارت باید انبوه ساز و یا سازنده اقساط خود یا واحد مسکونی و یا خدمات خود را به ما بدهند و بانک مسکن هم از انبوه سازان پشتیبانى کنیم .از تمامى کارخانجات صنعت ساختمان دعوت میشود که محصولات خود را بصورت انبوه با قرارداد سالیانه به بازارتهاترایرانیان عرضه کنند تا هم شاهد مشارکت در احداث مسکن ارزان شوند و هم شاهد افزایش فروش خود گردند.

    باشگاه خبرنگاران جوان: آیا تاکنون قراردادی با انبوه سازان درباره کارت مصالح ساختمانی منعقد شده است؟

    مدیر عامل بازار تهارتر ایرانیان: تاکنون انبوه سازان استان‌های مختلف مراجعات بسیار زیادی به نمایندگى هاى بازارتهاترایرانیان داشته اند اما لازم است ادارات کل راه و شهرسازى و بانک مسکن همکارى کنند که منابع مالی لازم از طریق پرداختهایى که مردم در طرح اقدام ملى مسکن دارند؛ در اختیار آن ها قرار گیرد و مابقى را از طریق اقساط بتوانند با تضامین لازم بانک مسکن خرید کنند. تلاش کرده ایم برای تعاونی هاى مسکن نیز تهاترکارت هایی را فعال کنیم که خوشبختانه از طریق این اقدام کارخانجات مختلفی در این حوزه فعال شده و ما شاهد کنترل قیمت‌ها در زمینه هایى که خرید انجام شده؛ هستیم.

    باشگاه خبرنگاران جوان: قیمت مسکن با اجرای این طرح کنترل و یا مهار می شود؟

    مدیرعامل بازار تهاتر ایرانیان: اجرای چنین طرحی می تواند قیمت ها را مهار و یا کنترل کند به شرط آنکه یک منابع حمایتی در این بخش وجود داشته باشد . باید در این حوزه وزارت راه و شهرسازی حمایت های لازم را از انبوه سازان داشته باشد و تا زمانی که این حوزه فعال نباشد نمی‌توان این طرح را به مرحله اجرایی رساند. باید وزارت راه و شهرسازی تقاضا را در این بخش فعال کند و خریدار را توسعه دهد. نوسانات ارزی در کارت اعتباری مصالح ساختمانی هیچ تاثیری ندارد چر اکه ما بسیاری از سیمان ها مورد نیاز را از طریق منابع و تولیدات داخل کشور تامین می کنیم.

    باشگاه خبرنگاران جوان: مصالح ساختمانی را چند درصد می توانید ارزان تر تهیه کنید؟

    مدیرعامل بازار تهاتر ایران: 40 درصد کاشی و سرامیک و سنگ بسیاری از اقلام در این بخش را می‌توانیم ارزان تر تامین کنیم و این به نفع مردم است. به شرط آنکه تمامی بخش ها در این زمینه به ما کمک کنند، البته در چند ماه گذشته قیمت بسیاری از مصالح ساختمانی حدود ٣۰٪؜ افزایش یافته است. همین موضوع باعث شده در طی چند ماه گذشته بسیاری از ساخت و ساز های صورت گرفته در حوزه مسکن با افزایش قیمت رو به رو شود.

    مصالح ساختمانی انبوه سازان به چه شکلی تهیه می کنید؟ مصالح مورد نیاز انبوه‌سازان در حوزه ساخت و ساز را در قالب یک سبد کالا در اختیار انبوه سازان قرار مى دهیم. قاعده پرداخت را در این بخش به نحوی طراحی کرده ایم که مابقى مبلغ غیر از پیش پرداخت بصورت اقساط پرداخت می شود و با توجه به آن که تمامی این مصالح ساختمانی را در قالب اقساط و تهاتر از کارخانجات و تولید کنندگان اصلی بصورت مستقیم تهیه مى کنیم بنابراین اجازه ورود دلالان و یا سوداگران را نمی‌دهیم.

    باشگاه خبرنگاران جوان: آیا تاکنون دستگاهی در این زمینه با شما همکاری داشته است؟

    مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان: خرید به صورت مستقیم بدون ورود دلالان به عنوان یک مزیت بزرگ در حوزه ساخت و ساز به شمار می رود برخی از دستگاه ها از جمله بنیاد مسکن و یا ستاد اجرایی فرمان امام برای اجرای برخی از طرح های خود تاکنون همکاری های بسیار خوبی با بازار تهاتر ایرانیان داشته و اعلام داشته اند مصالح مورد نیاز خود را ارزان تر و با اقساط و تهاتر از بازار تهاتر ایرانیان تهیه خواهند کرد.

    بسیاری از قراردادها و تفاهم نامه ها منعقد شده در این زمینه باعث می شود که پای واسطه گران و دلالان در این زمینه حذف شود و از سوی دیگر شاهد کاهش قیمت تمام شده ساخت مسکن هم شویم به طورى که آمارها نشان می دهد که با توجه به افزایش مصالح ساختمانی استفاده از این روش باعث می شود که در مجموع دوره ساخت؛ 65 درصد قیمت تمام شده در این بخش به نفع سازندگان و نهایتاً به نفع مردم و مصرف کنندگان نهایى باشد.

    باشگاه خبرنگاران جوان: برای تهیه این کارت ها چه ضمانت های لازم است؟

    مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان: برای اجرای طرح اقدام ملی مسکن هم باید بانک مسکن ضمانت های لازم را در اختیار انبوه سازان بگذارد. بازار تهاتر ایرانیان آماده است مصالح ساختمانی را در اختیار سازندگان قرار دهد. این درحالی است که متقاضیان بسیار زیادی برای دریافت تهاتر کارت مراجعه داشته اند.

    باید وزارت راه وشهرسازی ومعاونت مسکن برای جذب بیشتر مردم و متقاضیان مسکن شرایط پذیرش برای طرح اقدام ملی مسکن را سهل تر کنند. بسیاری از مردم و متقاضیانی که در طرح اقدام ملی مسکن ثبت نام کرده اند به دلیل آنکه شرایط مقرر به ویژه شرایط بند "ج" را ندارند؛ از این طرح حذف شده اند در حالی که بسیاری از شرایط این طرح مربوط به ٤۰ سال قبل است که هم اکنون فایده ای برای اجرایی شدن ندارد.

    باشگاه خبرنگاران جوان: آیا پیشنهادی برای بهبود طرح اقدام ملی مسکن دارید؟

    مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان: بله حتما به طور مثال بنیاد مسکن استان تهران در اجرای این طرح از 1900 نفر ثبت‌نام به عمل آورده اما از این تعداد تنها 44 نفر مورد تایید قرار گرفته و بسیاری از آنها به دلیل نداشتن برخى شرایط مقرر، حذف شده اند. با آسان تر شدن شرایط براى متقاضیان در طرح اقدام ملی مسکن تعداد متقاضیان بیشتر شده و در نتیجه و در نتیجه منابع بانک مسکن بهتر تجهیز می شود.

    سخن‌آخر

    مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان: از تمامى کارخانجات صنعت ساختمان دعوت می شود که محصولات خود را بصورت انبوه با قرارداد سالیانه به بازار تهاتر ایرانیان عرضه کنند تا هم شاهد مشارکت در احداث مسکن ارزان شوند و هم شاهد افزایش فروش خود باشند.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار