معاون وزیر راه و شهرسازی مطرح کرد:

کاهش ۲۰ درصدی مساحت بافت‌های ناکارآمد در برنامه هفتم توسعه

عصر ساختمان- معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به برنامه هفتم توسعه، گفت: طبق برنامه هفتم توسعه، سالیانه باید چهار درصد از مساحت بافت‌های ناکارآمد شهری کاهش یابد و در نهایت ۲۰ درصد از این بافت‌ها در طول برنامه بازآفرینی می‌شوند.

چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۴:۰۰

کاهش ۲۰ درصدی مساحت بافت‌های ناکارآمد در برنامه هفتم توسعه

نویسنده: کامبیز خسروی مردخه

به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان»، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری اظهار داشت: فرسودگی بافت‌ها نمی‌تواند تنها با نوسازی حل شود و تلاش داریم تا با همراهی کارشناسان و صاحبنظران چرخه فرسودگی را کاهش داده و کیفیت زندگی در بافت‌ها را ارتقا دهیم.

عبدالرضا گلپایگانی تاکید کرد: در این دوره، بازآفرینی شهری باید به‌عنوان یک فرآیند جامع، مشارکتی و بلندمدت دیده شود و نباید آن را فقط به پروژه نوسازی محدود کرد.

وی خاطرنشان کرد: با دیدگاه جدید تلاش می‌شود تا بافت‌های شهری در مشارکت با شهروندان و مدیریت شهری از چرخه فرسودگی خارج شوند و این راهبردها در حوزه کیفیت بخشی به زندگی شهروندان با تامین سرانه‌ها و همچنین افزایش شانیت و ارتقای حس محله‌ای ایجاد خواهد شد.

گلپایگانی بیان داشت: در این دوره تلاش خواهد شد که در جریان نوسازی به معماری و شهرسازی متناسب با فرهنگ ایرانی و اسلامی توجه ویژه‌ای صورت بگیرد و به بهانه تغییرات کالبدی صرف به تولید فضای بی‌کیفیت منتهی نشود.

وی افزود: تخریب و نوسازی کالبدی تنها بخشی از راه‌حل‌هاست و در بسیاری از مواقع، مقاوم‌سازی و بهسازی محله‌ها، بدون تغییر در ساختار اجتماعی آن‌ها، از اولویت‌های شرکت است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران درباره برنامه‌های شرکت برای تأمین مسکن در بافت‌های ناکارآمد، اظهار داشت: یکی از اهداف کلیدی شرکت، تأمین مسکن مقاوم و باکیفیت در کنار ارتقای کیفیت زندگی شهروندان است.

به گفته وی، در فرآیند بازآفرینی، علاوه بر بهبود کالبدی محله‌ها، تأمین مسکن مناسب و ایمن برای ساکنان نیز در دستور کار قرار دارد. به عبارت دیگر، تأمین مسکن به‌عنوان بخش جدایی‌ناپذیر از فرآیند بازآفرینی شهری، در کنار ارتقای سرانه‌های خدماتی و بهبود شرایط اجتماعی محله‌ها، پیگیری خواهد شد.

گلپایگانی همچنین از تدوین نظام‌نامه‌ای برای «خروج از بافت‌های ناکارآمد» خبر داد و گفت: محله‌هایی که سرانه‌های خدماتی لازم را دریافت کرده و به سطح سرانه‌های شهر مادر خود دست یافته‌اند و از نظر کالبدی بهبود یافته‌اند، به‌طور رسمی از فهرست بافت‌های ناکارآمد خارج می‌شوند. این اقدام هدفمند در کنار حفظ هویت و ساختار اجتماعی محله‌ها، به نوسازی و ارتقای کیفیت زندگی ساکنان کمک می‌کند و در برنامه است که اینکار انجام و جشن خروج بخشی از محلات از بافت‌های ناکارآمد برگزار شود.

وی با تاکید بر اینکه در فرآیند بازآفرینی شهری، حفظ ساختار اجتماعی محله‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است، توضیح داد: افت شانیت محله‌ها، اولین گام در فرسودگی است و به همین دلیل، افزایش حس تعلق محله‌ای و ارتقای هویت و بالندگی محله‌ها از طریق بهبود زیرساخت‌ها، ایجاد فضاهای همگانی مناسب و احیای بناهای تاریخی، نقشی کلیدی در کاهش فرسودگی و ناکارآمدی دارد که در این دوره تاکید بازآفرینی شهری بر انجام آنهاست.

معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین بر اهمیت مشارکت مردم در فرآیند بازآفرینی تأکید کرد و گفت: در این دوره، نگاه به بازآفرینی صرفاً به‌عنوان پروژه‌ای از بالا به پایین نیست. بلکه همراهی شهروندان با برنامه‌های بازآفرینی و ایجاد مشوق برای آنها، به‌ویژه در محله‌های هدف، مورد تاکید است. به این نحو در تلاش هستیم تا مردم احساس مسئولیت کنند و در بهبود شرایط خود سهیم باشند.

برچسب ها

وزارت راه و شهرسازیبافت فرسوده
مطالب مرتبط بیشتر
برگشت به بالا