مشارکت مردم و بخش خصوصی در تولید برق

عصر ساختمان- معاون سرمایه‌گذاری ساتبا از برنامه این سازمان برای واگذاری اختیار تولید برق به مردم از طریق احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر با خرید تضمینی برق از سوی وزارت نیرو خبر داد.

سه شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۷:۰۰

مشارکت مردم و بخش خصوصی در تولید برق

به گزارش پایگاه خبری «عصرساختمان» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، «جعفر محمدنژاد سیگارودی» با اشاره به ناترازی 20 هزار مگاواتی برق کشور، از برنامه این سازمان برای واگذاری اختیار تولید برق به مردم از طریق احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر با حمایت تسهیلاتی بانک‌ها و خرید تضمینی برق خبر داد.

وی افزود: تولید برق از منابع تجدیدپذیر با هدف افزایش امنیت تأمین انرژی از سیاست‌های کلان همه کشورهاست که در ایران با توجه به پتانسیل بالای تولید انرژی خورشیدی، دنبال می‌شود.

معاون سرمایه‌گذاری ساتبا بیان کرد: یکی از مشخصه‌های منابع انرژی‌های تجدیدپذیر، پراکنده بودن این نیروگاه‌هاست و نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی، امکان تولید برق در محل مصرف را فراهم کرده‌اند.

محمدنژاد سیگارودی با اشاره به ساختار فعلی مصرف انرژی در کشور گفت: ایران رتبه چهارم منابع انرژی فسیلی را در دنیا داراست و به دلیل دسترسی ارزان به این منابع، مشترکان خانگی و صنعتی به استفاده از انرژی ارزان عادت کرده‌اند.

وی با اشاره به مدل حمایتی ساتبا افزود: در حال حاضر قرارداد خرید تضمینی برق با متقاضیان احداث نیروگاه امضا می‌شود و برق تولیدی آنان به قیمت هر کیلووات ساعت 3800 تومان و به مدت 20 سال خریداری می‌شود، این در حالی است که شهروندان شهری برق را به طور میانگین با نرخ 200 تا 250 تومان و در روستا‌ها با قیمت حدود 30 تا 40 تومان به ازای هر کیلووات ساعت خریداری می‌کنند.

به گفته معاون سرمایه‌گذاری ساتبا، از آنجا که قیمت انرژی در کشور به‌صورت واقعی محاسبه نمی‌شود، محاسبات نشان می‌دهد قیمت تمام‌شده برق تحویلی وزارت نیرو به شبکه سراسری و مشترکان بین 7000 تا 9000 تومان به ازای هر کیلووات ساعت است.

محمدنژاد سیگارودی تصریح کرد: به‌ازای هر مترمکعب گاز مصرفی در نیروگاه‌ها حدود سه کیلووات ساعت برق تولید می‌شود و قیمت هر مترمکعب گاز بر اساس فوب خلیج فارس حدود 30 سنت است.

معاون سرمایه‌گذاری ساتبا با انتقاد از سیاست‌های گذشته گفت: در سال‌های اخیر تصمیم‌گیران کشور برای اصلاح این مدل اقتصادی معیوب در تولید برق برنامه‌ریزی نکرده‌اند و از سوی دیگر، مشترکان صنعتی با استفاده از سوخت و برق ارزان، تجهیزاتی با راندمان پایین مصرف انرژی به کار گرفته‌اند. همچنین در بخش خانگی، لوازم برقی با راندمان پایین استفاده می‌شود.

وی نتیجه این روند را ایجاد بیش از 20 هزار مگاوات ناترازی برق دانست که سال به سال با نرخ 5 درصد افزایش می‌یابد.

محمدنژاد سیگارودی افزود: در ساتبا به این جمع‌بندی رسیدیم که به‌جای تولید برق در نیروگاه‌های فسیلی، اختیار تولید برق را با مشارکت تسهیلاتی بانک‌ها و سرمایه‌گذاری مردم به خود مردم بدهیم. وی افزود: امروز شهروندان می‌توانند با احداث نیروگاه خورشیدی 5 کیلوواتی بر پشت‌بام خود، طی حدود 3 سال به بازگشت سرمایه برسند؛ ضمن اینکه هزینه نگهداری پایین آن، مزیت اقتصادی قابل‌توجهی به همراه دارد.

وی از هدف‌گذاری برنامه هفتم توسعه برای احداث 12 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر خبر داد و گفت: بر اساس مصوبه جدید، مقرر شده است 30 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر، عمدتاً از نوع خورشیدی، در این برنامه توسعه یابد که اجرای آن بر عهده سرمایه‌گذاران بخش خصوصی خواهد بود.

معاون سرمایه‌گذاری ساتبا تصریح کرد: تقریباً به‌جز واردات سلول خورشیدی، در سایر اجزای زنجیره تولید پنل خورشیدی به خودکفایی داخلی دست یافته‌ایم.

 

برچسب ها

برقتولید برق
مطالب مرتبط بیشتر
برگشت به بالا