مدیران خودروعصر اعتبار

معاون وزیر راه و شهرسازی:

۱۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده به بهره‌برداری می‌رسد

عصر ساختمان- معاون وزیر راه و شهرسازی از برنامه ریزی برای افتتاح و بهره‌برداری از ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده تا پایان امسال در سراسر کشور خبر داد.

۱۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده به بهره‌برداری می‌رسد
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از ایرنا، «محمد آیینی» امروز (پنجشنبه) افزود: برنامه نوسازی 150 هزار واحد در بافت‌های فرسوده در سال جاری آغاز شده است و مطابق برنامه ریزی انجام شده، دست‌کم 100 هزار واحد تا پایان امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

    مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران خاطرنشان‌کرد: اکنون 25 هزار واحد از واحدهای نوسازی شده در سراسر کشور آماده بهره‌برداری است که به‌تدریج افتتاح خواهند شد.

    وی با اشاره به سفر دور دوم رییس‌جمهوری و هیات دولت به استان سمنان، بیان‌داشت: در جریان این سفر 392 واحد در بافت فرسوده به بهره‌برداری خواهد رسید که 300 واحد آن در غرب استان و بقیه در شرق استان (شاهرود) خواهد بود.

    آیینی ادامه‌داد: به این منظور، یک پروژه نمونه 20 واحدی در بافت فرسوده سمنان به نمایندگی از این واحدها با حضور مسوولان ارشد کشور به بهره‌برداری خواهد رسید.

    دولت سیزدهم، رکورد دار نوسازی بافت‌های فرسوده

    به گزارش ایرنا، دولت مردمی سیزدهم رکورددار نوسازی مسکن در بافت فرسوده است. در حالی که در نخستین جلسه قرارگاه مسکن با حضور «مهرداد بذرپاش» وزیر راه و شهرسازی، آمار صدور پروانه ساخت در این بافت‌ها 123 هزار واحد اعلام شده بود، تا پایان سال 1402 این آمار از مرز 250 هزار واحد عبور کرد که در 73 هزار نقطه واقع شده ‌است.

    در اجرای طرح نهضت ملی مسکن نیز بیش از 71 درصد از برنامه بازآفرینی شهری محقق شده ‌است. فقط در اسفند ماه گذشته 22 هزار واحد پروانه صادر شد و به گفته مسوولان چنانچه هر ماه 12 هزار و 500 واحد صدور پروانه ثبت شود، برنامه ساخت 150 هزار واحد در بافت‌های فرسوده محقق می‌شود.

    همچنین، سند دار کردن اراضی تصرف سکونتگاه‌های غیررسمی بزرگ‌ترین خدمت به ساکنان این بافت‌ها است و تاکنون 25 هزار نفر متقاضی دریافت سند در اراضی تصرف ثبت نام کرده‌اند.

    اجرای بسته تشویقی برای 79 درصد جمعیت شهری ساکن در بافت‌های فرسوده

    به گزارش ایرنا، تاکنون بسته‌های تشویقی احیای بافت‌های فرسوده در 444 شهر اجرایی شده است که از این تعداد شهر 194 شهر بسته بومی را تصویب و اجرایی کرده‌اند.

    444 شهری که بسته تشویقی نوسازی در آنها در حال اجرا است، 79 درصد جمعیت شهری و 78 درصد سطح شهرهای دارای بافت فرسوده را در بر می‌گیرند؛ بسته‌هایی که باید توسط شهرداری‌های همه شهرها اجرایی شود.

    بسته تشویقی 19 بندی کالبدی

    در دولت سیزدهم تسهیلات خوب مالی، اداری و شهرسازانه برای نوسازی بافت‌های فرسوده در نظر گرفته شده است که بسته تشویقی 19بندی کالبدی مهم‌ترین آن‌هاست.

    برپایه این گزارش، صدور پروانه ساختمانی در کمترین زمان، ارائه 50 تا 100 درصد تخفیف در هزینه‌های صدور پروانه (الزام قانونی تخفیف 50 درصد)، حفظ انشعابات قبلی و ارائه انشعابات جدید خارج از نوبت توسط اداره‌های آب، برق، گاز، مخابرات و غیره و صدور پایان کار در کمترین زمان از جمله این مشوق‌هاست.

    اعطای طبقه تشویقی، تغییر کاربری ارزش‏‌افزا، پارکینگ راحت‏‌تر (درب اضافی)، زمین و واحد معوض در این بسته پیش‌بینی شده است.

    استان‌ها می‌توانند بر اساس ضوابط بالادستی و طرح‌های جامع و تفصیلی، بسته تشویقی جداگانه‌ای را تدوین و به تصویب کمیسیون ماده پنج برسانند. در این زمینه تاکنون 360 شهر اقدام کرده و بسته تشویقی خودشان را تدوین و اجرایی کرده‌اند.

    پورسعیدخلیلی