مدیران خودروعصر اعتبار

وقوع ۱۳۱ زمین لرزه در آذربایجان غربی

عصر ساختمان- ارومیه - آذربایجان غربی جزو مناطق پرخطر از نظر آب و هوایی محسوب می شود،سرما و یخبندان، سیل در کنار تهدید وقوع زلزله از مهمترین عوامل خسارت زای استان بشمار می روند.

وقوع ۱۳۱ زمین لرزه در آذربایجان غربی
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۱:۰۰

به گزارش پایگاه خبری«عصرساختمان»به نقل ازخبرگزاری مهر، ایران با دارا بودن 1400 گسل فعال یکی از زلزله خیزترین کشورهای دنیاست که 97 درصد مناطق آن زلزله خیز است اما هر گاه زلزله ای مهیب و ویرانگر مانند زلزله اهر، ورزقان، بم و یا حتی رودبار رخ می دهد، خسارات جانی و مالی آن بیشتر دامن مناطقی را که اغلب دارای بافت فرسوده هستند، می گیرد.

در ایران 40 نوع بلایای طبیعی شناسایی شده که در آذربایجان غربی بستر بروز 36 نوع از این بلایا فراهم است و طبق بررسی ها تنها 20 درصد از ساختمانهای مسکونی در استان از مقاومت لازم در برابر بلایای طبیعی و به خصوص زلزله برخوردار هستند.

استفاده از مصالح بی کیفیت جهت کاهش هزینه اتمام ساختمان های مسکونی، نبود واحدهای تولیدی کافی برای تولید مصالح مورد نیاز در استان، عدم برنامه ریزی مناسب و اصولی مدیریت بحران از عواملی است احتمال خسارات هنگفت مالی و جانی را در برابر وقوع هر گونه بلایای طبیعی افزایش می دهد.

امسال تاکنون 131 زلزله در سطح استان و 100 کیلومتری حریم آن روی داده استهر چند در ارومیه زلزله شدیدی تا به حال رخ نداده است که موجب تلفات جانی شدید شود ولی در شهرستان سلماس که بر روی گسل سلماس قرار دارد زلزله شدیدی رخ داده به طوری که زلزله سلماس ثبت جهانی شد.

آذربایجان غربی از نظر جغرافیایی در مناطق کوهستانی قرار دارد و با توجه به وجود دو هزار و 854 روستا در این استان می طلبد تا به بحث ایمن سازی با حساسیت بیشتری نگاه شود.

 

سالانه 20 زمین لرزه ر آذربایجان غربی روی می دهد

مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی آذربایجان غربی سالانه به طور متوسط 20 زلزله به مقایس 3 و بیشتر در مقایس ریشتر در این استان رخ می دهد.

امیرعباس جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه امسال تاکنون 131 زلزله در سطح استان و 100 کیلومتری حریم آن روی داده است اظهارداشت: 85 مورد از این زمین لرزه ها در مقایس 2.5 تا 3 ریشتر بوده است.

وی ادامه داد: 44 مورد زمین لرزه بین 3 تا 4 ریشتر و هفت مورد نیز بین 4 تا 4.3 ریشتر بوده که نشان می دهد اتخاذ تدابیر ویژه در این زمینه ضروری است.

جعفری با اشاره به اینکه امسال بزرگترین زمین لرزه در داخل استان به مقایس 4.3 ریشتر در شهرستان خوی رخ داده است گفت: هر چند این حادثه تلفات جانی و خسارات مالی چندانی در پی نداشت اما زنگ هشدار جدی بود.

 

10 شهر و 727 روستای آذربایجان غربی در خطر زمین لرزه قرار دارند

مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی اظهارداشت: با جانمایی خط گسل بر روی مناطق مسکونی مشخص شد تعداد 10 شهر با 727 روستا با جمعیتی بالغ بر 400 هزار نفر در استان روی خط گسل واقع شده در معرض تهدید زمین لرزه قرار دارند.

در حال حاضر 10 شهر و 727 روستای آذربایجان غربی با 400 هزار نفر جمعیت روی خط گسل قرار دارند. جعفری با بیان اینکه بر اساس طرح نقشه پهنه بندی زلزله بیش از 60 درصداستان در محدوده خطر قرار دارد افزود: از شهرهای استان 10 شهر سلماس، پیرانشهر، ربط، باروق، کشاورز، چهاربرج، سیلوانا، امیرآباد، سرو، سیه چشمه، قره ضیاءالدین هم اکنون بر روی خط گسل واقع شده اند.

وی با اشاره به اینکه با جانمایی خطوط گسل بر روی مناطق مسکونی در استان مشاهده می شود ادامه داد: استفاده از مصالح بی کیفیت جهت کاهش هزینه اتمام ساختمان های مسکونی از عواملی است که احتمال خسارات هنگفت مالی و جانی را در برابر وقوع هر گونه بلایای طبیعی افزایش می دهد.

جعفری با بیان اینکه موقعیت جغرافیایی 727 روستا با جمعیت حدود 200 هزار نفر بر روی خط گسل قرار دارند افزود: آذربایجان غربی از نظر جغرافیایی در مناطق کوهستانی قرار دارد و با توجه به وجود دو هزار و 854 روستا در این استان می طلبد تا به بحث ایمن سازی با حساسیت بیشتری نگاه شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

برچسب ها
پورسعیدخلیلی
پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
    پربازدیدترین های هفته
      رویداد ها در یک نگاه
      • ساختمان فردا ۴
      • ساختمان فردا ۳
      • ساختمان فردا ۲
      • نشریه ساختمان فردا ۱
      • شماره ۱۷ و ۱۸
      • ۰
      • ۰
      • هفته نامه
      • ۰
      آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
      آرشیو