مدیران خودروعصر اعتبار

موزه خون‌آشام‌ها در فرانسه

عصر ساختمان- یکی مشهورترین افرادی که به جستجو در زندگی موجودات افسانه‌ای می‌پردازد ژاک سیرنت است که حاصل بررسی‌های این سالهایش را در موزه‌ای خصوصی به نمایش گذاشته است.

موزه خون‌آشام‌ها در فرانسه
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصرساختمان» به نقل از باشگاه خبرنگاران، پیشرفت روز افزون تکنولوژی سبب شده تا دنیای فیلم و سینما بتواند خدمات گسترده و جذاب تری را به مخاطبانش ارائه دهد. در حال حاضر موضوعات بسیاری از فیلم هایی که در هالیوود ساخته می شود، حول موجودات افسانه ای و ماورایی می چرخد. این پیشرفت تا جایی چشم گیر بوده که امروزه همه ی مردم دنیا موجوداتی مثل مرد عنکبوتی، خون آشام، سوپرمن و... را می شناسند، موجوداتی که ساخته ی تخیلات افرادی بسیار باهوش و خیال پرداز هستند.

    اما افراد زیادی هم اعتقاد دارند که روزی این موجودات واقعا وجود داشتند و در افسانه های کهن توصیف شده اند، همین موجوداتی که امروزه قهرمانان سینمای آمریکا هستند و طرفداران زیادی هم دارند. حتی اگر به وجود آن ها اعتقاد نداشته باشید، شاید با خود فکر کرده باشید که اگر آن ها واقعی بودند، دنیا چگونه می شد.

    در همین زمینه دانشمندان و افراد ماجراجو در پی کشف رازهای تاریک تاریخ هستند تا در آن ها ردپایی از این موجودات پیدا کنند، این کار آن قدر جدی و مهم شده که موزه ای در نزدیکی شهر پاریس تاسیس شده که در آن اشیای مربوط به این قهرمانان نگهداری می شود، البته تمرکز این موزه روی خون آشام ها یا همان ومپایرهای معروف است.

    اگر شما هم به افسانه ها و ماجراجویی در میان خون آشام ها علاقمندید همراه کارناوال به موزه ی خون آشام ها و موجودات افسانه ای رهسپار شوید که سفری هیجان انگیز و کمی ترسناک در پیش داریم.

    تنها محل جمع شدن خون آشام ها
    در این موزه می توانید با خون آشام ها، سبک زندگی و داستان هایی که راجع به آن ها گفته می شود، آشنا شوید.
    این موزه یکی از پرماجرا و ترسناکترین موزه های پاریس است.
    ماجراجویی خلاق، ایده ها و حاصل تحقیقاتش درباره ی خون آشام ها را در این موزه به نمایش گذاشته است.

    دنیای داستان های قدیمی و افسانه ها همیشه با زوایای پنهان زیادی رو به رو بوده است و همیشه بعضی ها بر واقعیت آن ها پافشاری می کنند و برخی دیگر آن ها را چیزی جز تخیلات انسان های متوهم نمی دانند.

    یکی از موجودات افسانه ای که این روزها به شهرتی جهانی دست یافته اند خون آشام ها هستند؛ انسان‌نماهایی که از خون بشر تغذیه می کنند. در افسانه های اروپایی آمده که ومپایر (vampire) یا همان خون آشام ها افراد مرده ای هستند که هنگام شب از قبرها بیرون آمده و خون انسان های زنده را می مکند.

    گفته می شود که این موجودات دارای قدرت های ماورایی هستند، پوستی بسیار روشن دارند و با گاز گرفتن و نوشیدن خون انسان ها قوی و قوی تر می شوند، حتی ذکر می شود که آن ها هر کسی را که گاز بگیرند آن فرد هم به خون آشام تبدیل می شود.

    در سال های اخیر با توجه به فیلم های گوناگونی که حول و حوش زندگی آن ها ساخته شده همواره داستان ها و خرافات دیگری هم به زندگی خون آشام ها افزوده می شود. شاید ندانید اما کمپین ها و گروه های مختلفی هم در اروپا و آمریکا تشکیل شده که کارهای خون آشامان را تقلید کرده و سعی می کنند که خون آشام شوند.

    از زمانی که پای ومپایرها به زندگی مدرن امروزی باز شد طرفداران و عاشقان زیادی پیدا کرد. یکی مشهورترین افرادی که به جستجو در زندگی ارواح و موجودات افسانه ای می پردازد ژاک سیرنت (Jacques Sirgent) نام دارد که سالهاست به تحقیق و بررسی در این زمینه مشغول است. او حاصل بررسی های این سالهایش را در موزه ی خصوصی در له‌لیلا (Les Lilas) یکی از شهرستان های فرانسه به نمایش گذاشته است، له لیلا به پاریس بسیار نزدیک است و به راحتی می توان با استفاده از وسایل نقلیه ی عمومی به دیدار این موزه رفت. امروزه ژاک سیرنت به عنوان تنها خون آشام شناس جهان (vampirologist) شناخته می شود و موزه ی خون آشام ها را در سال 2005 میلادی بازگشایی کرد.

    موزه ی خصوصی ژاک، ومپایرز اند لجندری کریچرز (Vampires and Legendary Creatures) نام دارد که به معنای موزه ی خون آشام ها و موجودات افسانه ای می باشد. در این مکان هرچیزی که ژاک در تحقیقاتش به آن برخورد کرده و می داند که به زندگی ارواح و خون آشام ها مربوط است نگهداری می شود و بازدیدکنندگان واقعا می توانند اشیایی را از نزدیک ببینند که به گونه ای به خون آشام یا روح ها ربط دارند.

    به دلیل این که در زبان فارسی و زبان محاوره به ومپایرها بیشتر خون آشام گفته می شود ما هم در این مقاله نام موزه را ترجمه کرده و با عنوان خون آشام ها و موجودات افسانه ای از آن یاد می کنیم. حالا که کمی با این موزه ی عجیب و غریب آشنا شدیم وارد این مکان مرموز می شویم... در ادامه نیز ما را همراهی کنید...

    برای وارد شدن به موزه ی خون آشام پاریس باید از مسیری سنگی عبور کنید که دو طرف آن با درختان انبوه پوشیده شده است. سایه ی درختان مسیر را تاریک می کند و خفاش های پلاستیکی که از درختان آویزان شده فضای رعب آوری را به وجود آورده است.

    به مسیر تاریک ورودی موزه که قدم گذارید غرق در حس ورود به گورستانی تاریک خواهید شد، در همین زمان با تابلویی رو به رو می شوید که روی آن نوشته شده شما به محوطه ی موزه ی خون آشام ها وارد شده اید. این مسیر رازآلود هر بیننده ای را به فکر وا می دارد به فکر داستان و خرافاتی که درباره ی ارواح خبیث و خون آشام ها و یا حتی آدم خواران شنیده است، انگار این موزه قصد دارد داستان رمزآلود و خطرناکی را روایت کند و راوی داستان هم فردی بسیار با حوصله است و همه چیز را با جزئیات روایت خواهد کرد.

    با داخل شدن به داخل موزه کاملا متوجه می شوید که همه ی اشیای این موزه بر اساس تحقیقات سال های متوالی ژاک است و تلاش زیادی به عمل آمده تا برای بازدیدکنندگان تجسمی بصری از خون آشام ها ایجاد شود، برای جمع آوری وسایلی که در این مکان وجود دارند از افسانه ها، صحبت های مردمان محلی، آزمایشات علمی و... استفاده کرده اند.

    اینجا جایی است که حاصل عمر یک انسان را می بینید که تلاش کرده علایق و افکارش نادر و ناب باشد. این موزه کوچک است و فضای گسترده ای ندارد اما باز هم با هر قدم اشیا و ابزارهایی جلب توجه می کنند که ناخوداگاه بازدیدکننده را به سوی خود می کشانند. در انتهای مسیر نیمکتی چوبی به رنگ قرمز مایل به زرد قرار دارد که به عنوان سمبل تاریخ پر رمز و راز فرانسه انتخاب شده و هشدار می دهد که به جای عجیبی وارد می شوید.
    مهم ترین اشیا و ابزارهایی که در موزه ی خون آشام ها وجود دارند مربوط به این مسائل می شوند:

    -مراسم مذهبی وحشیانه
    -چگونگی زندگی نیروهای ارتش در قرون وسطی
    -جنگ های صلیبی
    -خرافات قدیمی
    -داستان های مختلف از وجود ارواح
    در ادامه به ابزارها و وسایلی که در این مکان در معرض دید عموم هستند خواهیم پرداخت.

    برای این که حس اسرار آمیزتری در این موزه جریان داشته باشد اغلب اشیا خاک گرفته و پوشیده از گرد و غبار هستند تا بیننده حس کنجکاوی بیشتری به دیدن آن ها بپردازد تا داستان آن وسیله را کشف کند.
    از جمله وسایلی که در اینجا جلب توجه می کنند این ابزار هستند:
    -وسیله ی کشتن و نابودی خون آشام ها
    -مجموعه ی فیلم هایی که از خون آشام ها موجودات مربوط به آن ها ساخته شده است.
    -اسباب بازی های ترسناک کودکان مثلا دراکولا...
    -کتاب های عتیقه و خاک گرفته که اگر لمسشان کنید خاک بلند می شود.
    -ابزارهایی از افسانه های محبوب و مشهور بین المللی
    -وسایلی از بزرگترین قاتلان و جانیان تاریخ مثل ولاد به میخ‌کِشنده (Vlad Tepes) که یکی از فرمانروایان رومی بود و آن را با لقب دراکولا می شناختند.
    -وسایلی مربوط به کارمیلیا (Carmilla) که در داستان ها روایت شده زن جوانی بوده که مورد آزار و اذیت خون آشام ها قرار گرفته است.
    -وسایل مربوط به دفاع در برابر خون آشام ها
    -ماسک های مختلف
    -تیر و کمان های خاص
    -پوسترهایی مربوط به قرن 19
    -بسته ی حفاظت در برابر خون آشام (مربوط به قرن نوزدهم
    قبل تر هم اشاره کردیم که این موزه حاصل دسترنج سالها کار و تلاش فردی به نام ژاک سیرنت بوده است. در این قسمت قصد داریم کمی بیشتر با این ومپایرشناس معروف و ماجراجو آشنا شویم.
    ژاک سیرنت نویسنده و معلمی است که از مادر و پدری فرانسوی در کانادا متولد شد. او از همان دوران جوانی به موضوعات و داستان هایی که به ارواح و بخصوص خون آشام ها مربوط می شد علاقمند بود. به همین خاطر در کنار کار و امور روزانه اش به کندو کاو و مطالعه درباره ی خون آشام ها پرداخت.
    ژاک بیشتر روز خود را به مطالعه می پرداخت، زبان فرانسه و انگلیسی تدریس می کرد و زمان نسبتا خوبی برای مطالعه در زمینه های دیگر داشت و به مرور توانست چنین ابزارهای خاصی را جمع آوری کند که در دنیا بی نظیر هستند.
    ژاک تلاش کرده تا با بازدید از موزه اش بتوانید به دیدی کلی درباره ی خون آشام ها، تاریخ و ریشه ی به وجود آمدن آن ها و ارتباطشان با انسان ها به دست آورید. جالب است بدانید که ژاک هنوز زنده است و برای بازدید از موزه ی خصوصی اش باید از او اجازه بگیرید اما او فرد خوش اخلاقی است و حتی یکبار یکی از بازدیدکننده ها به او گفت که احتمال دارد شما قاتل زنجیره ای باشید و ژاک خندید و گفت من قاتل ها را خوب می شناسم و به تصویر یک قاتل روی دیوار اشاره کرد...

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار