مدیران خودروعصر اعتبار

اجرای بزرگترین پروژه نگهداری زیرساختهای عمرانی

عصر ساختمان- مرحله دوم اجرای پروژه مدیریت نگهداری روسازی راههای کشور (PMS) با هدف ارتقای کیفی میانگین وضعیت سطح رویه راههای کشور، آغاز شد.

اجرای بزرگترین پروژه نگهداری زیرساختهای عمرانی
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۰۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، رضا اکبری مدیرکل دفتر نگهداری راهها با اعلام این مطلب افزود: PMS در حال حاضر به عنوان بزرگترین پروژه مدیریت نگهداری زیرساختهای عمرانی کشور محسوب می‌شود که در فاز دوم اجرای آن هدف‌گذاری شده است تا یک بار دیگر وضعیت رویه تمام راههای شریانی کشور برداشت و تغییرات آن با برداشت اولیه (فاز اول) مقایسه و در کنار آن قرار گیرد و مدل نرخ اضمحلال روسازی راههای ایران در مناطق مختلف برای اولین بار تعیین شود.
    اکبری خاطرنشان کرد: این پروژه آغاز بازآفرینی و تحول بنیادین در صنعت راهداری کشور بوده و افزایش بهره‌وری و حفاظت از سرمایه‌ های ملی در راستای اقتصاد مقاومتی به شمار می‌رود، این پروژه تلفیقی از دانش فناوری اطلاعات و مهندسی در حوزه راه و حمل و نقل است و افزایش نرخ بهره‌وری را در این حوزه افزایش می‌دهد.
    وی گفت: تبدیل سامانه به صورت تحت‌ وب و اتصال تمام مهندسان و مسئولان ادارات نگهداری راهها در استانها و همچنین پیمانکاران و مشاوران به این سامانه جهت ثبت تمامی فعالیتهای خود از جمله خدمات هدف‌گذاری شده در این مرحله از اجرای پروژه PMS است.
    مدیرکل دفتر نگهداری را ههای سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای همچنین گفت: تبیین روشهای مرمت و نگهداری و روشهای مناسب پیشگیرانه نگهداری راه متناسب با انواع مختلف خرابی رویه و تهیه برنامه سالیانه متناسب با بودجه در اختیار، همچنین محاسبه معکوس تخصیص بودجه به بهترین و بهینه‌ترین وضعیت به راههای کشور و تعریف پروژه‌های سالانه با هدف ارتقای کیفی میانگین وضعیت سطح شبکه راهها از جمله مهمترین اهداف فاز دوم اجرای پروژه مدیریت نگهداری روسازی راهها محسوب می‌شود.
    اکبری خاطر نشان ساخت: مرحله دوم پروژه از مهرماه آغاز شده است و پیش‌بینی می‌شود براساس برنامه زمان‌بندی، تا 2 سال آینده به نتایج از قبل تعیین شده دست یابیم.
    وی با اشاره به اینکه پیاده‌سازی سیستم مدیریت نگهداری روسازی راههای کشور موسوم به PMS همواره یکی از دغدغه‌های مهم مدیران و کارشناسان حوزه نگهداری راهها طی بیست سال گذشته بوده است، افزود: با توجه به مقیاس بزرگ پروژه، سرانجام پس از فراز و نشیب‌های متعدد به مدت حداقل یک دهه، چهارچوب اولیه آن توسط دفتر نگهداری راههای سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در سال 94 تدوین و این پروژه با مدیریت و راهبری سازمان، جهت اجرا به مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی طی یک قرارداد مطالعاتی واگذار شد.
    اکبری همچنین اظهار داشت: پس از بررسی‌های اولیه و تکمیل مطالعات کتابخانه‌ای، تیم‌های مطالعاتی و میدانی و ظرفیت‌های داخل کشور با هدف همکاری در این پروژه تشکیل شد و کارگروههایی متشکل از متخصصان و کارشناسان و اساتید دانشگاه آغاز به کار کرد و با همکاری آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک وزارت راه و شهرسازی به عنوان مشاور جنبی برداشت میدانی داده‌ها و چندین شرکت مشاور، پروتکل‌ها و دستورالعملها، طراحی و نوشتن سامانه کامپیوتری لازم، کار به طور جدی آغاز شد.
    وی افزود: در نهایت با پیگیری‌های فراوان کارشناسان و متخصصان سازمان و تشکیل دهها جلسه کارشناسی، فاز اول طرح تکمیل و با تحلیل داده‌های برداشت شده از وضعیت رویه راههای شریانی کشور به طول 51 هزار کیلومتر به صورت رفت و برگشت، پروژه با حضور وزیر راه و شهرسازی در شهریور ماه سال 95 افتتاح شد.
    اکبری خاطرنشان کرد: در پایان فاز اول اجرای پروژه یادشده، آخرین وضعیت رویه راههای کشور به لحاظ شاخص‌های بین‌المللی روسازی نظیر PCI و IRI بررسی و ثبت شده تمام راههای شریانی به تفکیک در استان، شهرستان و هر کریدور تحلیل شد و نتایج قابل تأملی را برای نخستین بار در کشور برای مدیران و کارشناسان با هدف برنامه‌‌ریزی و مدیریت منابع در پروژه‌ها نشان داد و در نهایت وضعیت روسازی راههای شریانی به صورت گرافیکی و جدول، همراه با عکس و فیلم به کاربر گزارش می‌شود.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار