مدیران خودروعصر اعتبار

معاون وزیر راه و شهرسازی :

آغاز عملیات اجرایی ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی همزمان با عید غدیر

عصر ساختمان- پژمان از مدیران کل استان‌ها خواست تا به فوریت مقدمات کلنگ زنی ۳۰ هزار واحد مسکونی را همزمان با عید غدیر فراهم کنند.

آغاز عملیات اجرایی ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی همزمان با عید غدیر
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۰۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، سید محمد پژمان در نشست تخصصی مدیران کل راه و شهرسازی استان‌ها، اظهارکرد: در محدوده‌های هدف بازآفرینی شهری، به دلیل فرسودگی و ناپایداری بنا‌ها مخاطرات زیادی وجود دارد و اگر زلزله‌ای اتفاق بیافتد با خسارات و فاجعه بزرگ انسانی در این مناطق مواجه خواهیم شد.

    وی ادامه داد: مسئولیت ما در وزارت راه و شهرسازی این است که تمامی ابزار‌ها و سیاست‌ها را برای تامین ایمنی ساکنان بافت‌های فرسوده و ناکارآمد ایجاد کنیم.

    مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، با اشاره به سه محور مهم فعالیت‌های بازآفرینی شهری گفت: تامین مسکن، ایجاد زیرساخت و تامین سرانه‌های خدماتی از مهمترین این فعالیت‌ها هستند.

    وی با اشاره به مغفول ماندن حوزه مسکن در سال‌های اخیر، اظهارکرد: در این سال‌ها توجه به کمبود سرانه‌های خدماتی و ایجاد زیر ساخت‌ها بیشتر بوده و این مساله موجب شده که از موضوع اصلی که تامین مسکن است، غافل شده ایم.

    پژمان ایجاد سازوکار تولید مسکن را امری دشوار برشمرد و گفت: موضوع ورود به بافت‌ها از مقاوم سازی گرفته تا نوسازی پدیده‌ای چند وجهی و پیچیده است و پایه‌ای اجتماعی دارد. ما باید بتوانیم در فضایی چند وجهی و پیچیده تعداد زیادی از دستگاه‌ها و نهاد‌ها و همچنین مردم را با خود همراه کنیم.

    معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه دولت در بازآفرینی شهری به دنبال تصدیگری نیست و صرفا به دنبال ایجاد ساز و کار‌های لازم است، گفت: بازآفرینی شهری فعالیتی دشوار، تدریجی و پر استهلاک است که حوصله زیادی را می‌طلبد و انتظار می‌رود مدیران کل راه و شهرسازی با بهره گیری از تجارب جهانی، تجربه‌های کارشناسی گذشته و دانش بالا، ساز و کار‌های مناسبی برای اجرای این برنامه ایجاد کنند.

    وی گفت: نظر رییس جمهور این است که دولت، سازنده خوبی نیست و باید شرایط را برای حضور بخش خصوصی در بافت‌ها به ویژه نوسازی مسکن مهیا شود.

    مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهارکرد: باید شرایطی فراهم شود تا مردم، تشکل‌های حرفه‌ای و انبوه سازان برنامه‌های ما را به حدی دقیق و اقتصادی احساس کنند که با ما همکاری و سیاست‌های ما را اجرا کنند.

    پژمان شرح خدمات ضعیف را یکی از موانع اجرای برنامه‌های بازآفرینی دانست و گفت: بافت‌های فرسوده، بافت‌های تاریخی، بافت‌های میانی و سکونتگاه‌های غیررسمی هر کدام شرح خدمات مناسب خود را نیاز دارند که بر اساس دستوری که داده ایم در حال حاضر این شرح خدمات اصلاح شده اند.

    وی ادامه داد: باید مشاورین طرح‌ها نیز بر اساس توانمندی ها، تجربیات قبلی و آشنایی با مناطق مختلف دسته بندی شوند و تحویل گیری کار‌ها نیز توسط ادارات کل راه و شهرسازی انجام شود.

    معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر استفاده از همه ظرفیت‌ها و بضاعت مهندسی کشور در اجرای برنامه ملی بازآفرینی شهری، گفت: باید مهر تایید جامعه حرفه‌ای معماری و شهرسازی در اجرای طرح‌ها و پروژه‌ها وجود داشته باشد و کیفیت نهایی توسط طراح و تحویل گیرنده تایید شود.

    وی با تاکید بر ضرورت اقتصادی بودن طرح‌های بازآفرینی، افزود: باید این طرح‌ها به گونه‌ای تهیه شوند که مسائل مالی را از ظرفیت‌های داخلی خود تامین کنند و نیازمند به بودجه‌های دولتی نباشند.

    مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، بر اهمیت نقش مدیریت شهری در فعالیت‌های بازآفرینی تاکید کرد و گفت: مدیریت شهر‌ها از صفر تا صد با مدیریت شهری است و نباید این امر در ادارات کل راه و شهرسازی متمرکز شود.

    وی با تاکید بر لزوم جذب فعالین بخش خصوصی، اظهارکرد: ارائه تسهیلات و رایگان شدن پروانه ساخت انجام شده است و در حال هماهنگی برای تکمیل مشوق‌ها با دستگاه‌های خدماتی و زیرساختی هستیم تا این هزینه‌ها به صفر یا به حداقل ممکن برسد.

    پژمان گفت: هماهنگی‌هایی با مدیرعامل شرکت توانیر هم شده تا با اضافه تعرفه برق در برخی مناطق برخوردار ذخیره‌ای برای مناطق غیربرخوردار ایجاد شود و از این جهت نیز تسهیلاتی اتفاق بیافتد.

    وی با تاکید بر اینکه باید در تمام زمیه‌ها کاهش چشم گیر یا حذف هزینه‌ها اتفاق بیافتد، گفت: گروه‌های اجتماعی ساکن در مناطق مورد هدف بازآفرینی شهری از نظر اقتصادی شرایط دشواری دارند و به همین دلیل این کاهش هزینه‌ها می‌تواند به توفیق برنامه بازآفرینی شهری کمک کند.

    معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به تشکیل هیئت‌های اجرایی بازآفرینی شهری در استان ها، افزود: این اقدام در راستای کاهش فاصله صف و ستاد انجام و اختیاراتی به هیئت سه نفره متشکل از معاونان عمرانی، مدیران کل راه و شهرسازی و شهرداران تفویض شده تا سرعت بیشتری به تصمیم گیری‌ها داده شود.

    وی با اشاره به تاکید وزیر راه و شهرسازی بر اهمیت تمرکز بر ایجاد مسکن در کشور، گفت: 100 هزار فقره تسهیلات وجود دارد که باید بر این اساس 100 هزار مسکن در بافت‌ها مورد هدف بازآفرینی ساخته شود.

    پژمان گفت: هر استان باید بتواند به طور متوسط با استفاده از اراضی خود در داخل بافت‌ها و اراضی شهرداری و سایر اراضی، برای ایجاد 3 هزار واحد مسکونی برنامه ریزی کند و انتظار می‌رود از این تعداد حداقل هزار واحد مسکونی تا عید غدیر برای کلنگ زنی توسط رییس جمهور آماده شود.

    وی تاکیدکرد: در ساخت 30 هزار واحد مسکونی باید از ظرفیت زمین‌های دولتی و دارایی‌های وزارت راه و شهرسازی استفاده شود و ساخت 70 هزار واحد مسکونی دیگر نیز با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و مردم عملی شود.

    وی همچنین اظهارکرد: قرارداد‌های مشارکت به شکلی که فعالیتی منطقی با لحاظ کردن خواسته‌های شرکا و صیانت از حقوق و امکانات دولت را رقم بزند آماده و به استان‌ها ارسال شده و معاون عمران و بهسازی شهری شرکت بازآفرینی شهری ایران توسط ادارت کل راه و شهرسازی سریعتر پیگیری شود.

    پژمان در ادامه تاکید کرد: باید برای بهره برداری از خانه‌های خریداری شده و مرمت شده توسط شرکت بازآفرینی شهری ایران با اولویت در اختیار گرفتن توسط بخش خصوصی برنامه ریزی شود و خانه‌های خریداری شده و مرمت نشده نیز با کمک از تیم مشاوره و لحاظ کردن عملکرد بعدی بنا مرمت شود.

    معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: بنا‌های مرمت شده باید به فوریت در صورت امکان واگذاری، فروخته و یا اجاره داده شود و تا پایان سال باید تمام خانه‌های تاریخی در تمام استان‌ها مرمت شده و حتی الامکان به بهره برداری برسد.

    معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر استفاده از همه اراضی سرمایه ای، گفت: نباید حتی یک متر از اراضی ما در هر استانی غیر دایر باشد. در مورد اراضی سرمایه‌ای در صورت نیاز به آماده سازی یا احداث مسکن باید فعالیت‌های مربوطه انجام و در مورد اراضی غیرسرمایه‌ای نیز مقدمات کار فراهم و ظرف سه ماه آینده برنامه‌ای برای بهره برداری، توسط مدیران استان‌ها آماده شود.

    مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، گفت: در برخی استان‌ها می‌توانیم با تهاتر اراضی بیرون از بافت‌های مورد هدف بازآفرینی شهری با زمین‌های داخل بافت ها، اراضی مناسب فعالیت‌های خود را فراهم کنیم.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو