عصر ساختمان- به مناسبت گرامیداشت سوم خرداد ماه با حضور رئیس جمهور و وزیر راه و شهرسازی به صورت ویدیوکنفرانسی و حضور مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل، ۱۳۶ کیلومتر راه و آزادراه در ۶ استان کشور به ارزش روز بالغ بر ۵ همت به بهره برداری رسید.
به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از ایرنا، از وزارت راه و شهرسازی، هوشنگ بازوند معاون وزیر راه و شهرسازی از افتتاح 24 کیلومتر از آزاد راه کنارگذرشمالی اراک و 112 کیلومتر راه و بزرگراه در 5 استان کشور خبر داد و گفت: همزمان با فرارسیدن سوم خرداد ماه ، سالروز آزادسازی خرمشهر، 136 کیلومتر انواع راه در محورهای ارتباطی کشور با هدف تکمیل کریدورهای حملونقلی، رفع گلوگاههای ترافیکی، افزایش ایمنی و تسهیل دسترسی بین استانی به بهرهبرداری رسید.
وی افزود: بهره برداری از این پروژهها با رویکرد تقویت زیرساختهای حملونقلی در مناطق استراتژیک و پر تردد کشور، گامی مؤثر در جهت توسعه متوازن و بهبود کیفیت سفرهای جادهای بهشمار میروند.
افتتاح قسمت اول آزادراه کنارگذر شمالی اراک
از افتتاح قسمت اول آزادراه کنارگذر شمالی اراک خبر داد و گفت: این آزادراه در مجاورت کمربندی دو خطه فعلی شمالی، به صورت 6 خطه و به طول 42 کیومتر احداث شده است که در ادامه با یک آنتن اتصالی 4 خطه به طول 4 کیلومتر به بزرگراه فعلی اراک-سلفچگان از یک سو و تقاطع پتروشیمی شازند و قطعه یک آزادراه اراک-خرمآباد متصل میشود.
وی کاهش ترافیک درون شهری اراک، افزایش ایمنی و تسهیل عبور و مرور را از مزایای این آزادراه برشمرد و افزود:صرفهجویی سالانه 6 میلیون لیتر بنزین و 18 میلیون لیتر گازوییل و کاهش 10 دقیقه از زمان سفر نسبت به محور موجود از دیگر ویژگی های مثبت بهرهبرداری از آزادراه کنارگذر شمالی اراک است.
بازوند تاکید کرد: این پروژه با بهره گیری از استانداردهای روز دنیا و فناوریهای نوین راه سازی اجرا شده است و ارتباط میان استانهای مرکزی، قم، لرستان و سایر مناطق کشور را تسهیل خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه در خصوص ویژگی های این آزادراه توضیح داد و گفـت: احداث 2 دستگاه پل بزرگ به طول 60 متر، 50 دستگاه پل کوچک به طول 124 متر، یک دستگاه تبادل و 8 دستگاه پارکینگ و توقفگاه بخشی ازعملیات اجرایی محدوده بهرهبرداری شده است.
اشتغال هزار و 500 نفر نیروی انسانی
وی ایجاد فرصتهای شغلی در منطقه را از دیگر نکات قابل توجه در افتتاح این آزادراه برشمرد و افزود: اشتغال 1 هزار و 500 نفر نیروی انسانی در دوره ساخت و 80 هزار نفر در دوره بهرهبرداری از دیگر مزایای این آزادراه است.
معاون وزیر راه و شهرسازی اعتبار هزینه شده در این پروژه را 10 هزار میلیارد ریال و ارزش روز آن را معادل 25 هزار میلیارد ریال برآورد کرد.
افتتاح 112 کیلومتر از راه و بزرگراه ها در 5 استان
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به افتتاح 112 کیلومتر از راه و بزرگراه های کشور در استان های خوزستان، یزد، سیستان و بلوچستان، ایلام و کردستان خبر داد و اظهار داشت: تکمیل باند دوم محورهای پرتردد با هدف افزایش ایمنی، رفع گلوگاه های ترافیکی، توسعه مناطق کم برخوردار و تسهیل ارتباط با مرزهای کشور صورت گرفت.
وی از افتتاح 40 کیلومتر از بزرگراه بهاباد-دربند-نایبند در استان یزد خبر داد و گف: این مسیر به طول 105 کیلومتر، از راههای ارتباطی مهم بین استان یزد و استانهای شرقی کشور بهشمار میرود و در تقویت پیوند اقتصادی و لجستیکی با استان خراسان جنوبی و مرزهای شرقی کشور، نقش کلیدی دارد. شهر بهاباد با دارا بودن معادن غنی بهویژه در حوزه سنگآهن، بهعنوان یکی از قطبهای معدنی کشور، نیازمند زیرساخت حملونقل ایمن و پایدار است. تاکنون 40 کیلومتر از این مسیر به بهرهبرداری رسیده و تکمیل بخشی از باند دوم این محور، علاوه بر رونق اقتصادی منطقه، از منظر پدافند غیرعامل نیز نقش مؤثری در تکمیل زیرساختهای راهبردی شرق کشور خواهد داشت.
افتتاح 22 کیلومتر از باند دوم محور دهگلان-گنجی-قروه در استان کردستان
معاون وزیر راه و شهرسازی افتتاح 22 کیلومتر از باند دوم محور دهگلان-گنجی-قروه در استان کردستان را بخش دیگری از برنامه های امروز اعلام کرد و افزد: این مسیر نقش مهمی در تسهیل سفرهای بین استانی بهویژه بین استان کردستان و پایتخت ایفا میکند. با توجه به شرایط اقلیمی سرد و کوهستانی منطقه، عملیات روسازی همواره با چالشهایی همراه بوده است. اما با اجرای روکش آسفالت و تکمیل راههای طرفین به طول 22 کیلومتر، بخش عمدهای از مشکلات این مسیر برطرف شده و ایمن مسیر افزایش یافت.
بازوند در ادامه بیان داشت: افتتاح بخشی از محور دارخوین-شادگان و تقاطع تصفیه شکر و راه های طرفین در استان خوزستان علاوه بر تسهیل تردد در شریان های حیاتی استان موجب توسعه گردشگری در منطقه ویژه تالاب شادگان و روان سازی ترافیک در مناطق مسکونی، ترانزیتی مهم استان می شود.
افتتاح بخشی ازمسیر دهلران-اندیمشک در استان ایلام
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه افتتاح بخشی ازمسیر دهلران-اندیمشک در استان ایلام را یکی دیگر از اقدامات وزارت راه و شهرسازی در تکمیل محورهای مواصلاتی استان به ویژه در ایام اربعین دانست و گفت: این مسیر به عنوان اصلیترین راه ارتباطی بین استانهای ایلام و خوزستان و یکی از شریانهای حیاتی در ایام اربعین حسینی، نقش مهمی در جابجایی زائران و تسهیل حملونقل ایفا میکند.
وی افزود: این محور به طول 120 کیلومتر، 80 کیلومتر در استان ایلام و 40 کیلومتر در خوزستان طراحی و اجرا شده است که مطالعات آن به اتمام رسیده و تاکنون 12 کیلومتر به بهرهبرداری رسیده است. در اردیبهشتماه سال جاری نیز 5 کیلومتر دیگر زیر عبور قرار گرفت و 5 کیلومتر دیگر تا اربعین پیشرو آماده بهره برداری است.
معاون وزیر راه و شهرسازی در خاتمه افتتاح بخشی از محور یزد-طبس، بیجار-زنجان، باند دوم اهواز- حمیدیه- سوسنگرد-چذابه و راه اصلی زابل-نهبندان و زابل-میلک را بخش دیگری از برنامه های امروز با حضور رییس جمهور و وزیر راه و شهرسازی به صورت ویدیو کنفرانسی اعلام کرد.