مدیران خودروعصر اعتبار

داشتن محیطی آرام با عایق‌های صوتی

عصر ساختمان- صداهای مختلف مانند صدای بوق خودرو, مکالمات افراد بیرون از ساختمان, صدای هرج و مرج و ترافیک و… از طریق در, پنجره و دیوار وارد ساختمان میشوند و آرامش ساکنین را بر هم میزند. به منظور کاهش سر و صدا به درون ساختمان باید از عایق های صوتی استفاده نمود.

داشتن محیطی آرام با عایق‌های صوتی
نسخه قابل چاپ
شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۶:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان»، امروزه بسیاری از ساختمان ها اعم از تجاری و مسکونی با عایق های صوتی مجهز شده اند و استانداردهای لازم برای جلوگیری از سر و صدا به ساختمان رعایت میشوند. با اینکه بسیاری از ساختمان های نوساز دارای تمهیداتی برای جلوگیری از نفوذ صدا به داخل هستند، اما باز هم ممکن است شرایطی به وجود آید که سرو صدای اضافی راهی برای ورود به منازل را پیدا کنند، حال این قصه برای خانه های نو ساز بوده که عبور صدا و داخل شدن آنها به داخل خانه کمی سخت است، لحظه ای خانه های قدیمی را تصور کنید! از صدای صحبت همسایه با تلفن گرفته، تا صدای اتوبوس و بوق ماشین های داخل خیابان همگی صداهای اضافه و آزار دهنده ای هستند که برخی اوقات تبدیل به یک عذاب خواهند شد. برای ایجاد محیطی ساکت دو راه وجود دارد، می توان سطحی اضافه ایجاد کرد که قبل رسیدن صدا به گوش ما آنها را جذب خود کنند، و یا مانعی در جلوی آنها ایجاد کرد یعنی عایق صوتی دیوار بسازید.
    برای ممانعت از ورود صدا به ساختمان, دیوارهای سازه را باید با مصالحی پوشش داد که ضریب صدای بالایی داشته باشند. فوم ایکس پی اس (XPS) جزء مصالح چند منظوره محسوب میشود که نقش عایق حرارتی, رطوبتی و صوتی را در ساختمان ایفا میکند. این فوم ساخته شده از پلی استایرین اکسترود شده دارای سلول های بسته میباشد و از استحکام بالایی برخوردار است. فوم XPS بسیار سبک بوده و برخلاف ضخامت کم آن از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار است. این نوع فوم گاهی بخشی از سازه به شمار می آید و به دلیل وزن بسیار سبک هیچ بار اضلافه ای بر ساختمان وارد نمی‌کند.  یونولیت های ورقه ایی یا مکعبی شکل از دیگر عایق های صوتی است که دارای چگالی بالایی هستند و به عنوان عایق صوتی در مکان های پر سر و صدا مانند موتورخانه مورد استفاده قرار میگیرند. اصولا این نوع عایق ها در مرحله ی سفت کاری ساختمان نصب میشوند و عایق خوبی برای جذب صدا هستند. ورقه های یونولیت از جنس پلی استایرن هستند و از پخش صدا در محیط جلوگیری می‌کنند و فضایی آرام برای ساکنین فراهم می‌کند. 
    فوم های شانه تخم مرغی نیز نوعی فوم اسفنجی هستند که اغلب در استودیوها و مکان های ضبط صدا استفاده میشوند. این فوم ها میتوانند طیف وسیعی از صدا با فرکانس بالا را جذب کنند و از بازگشت آن جلوگیری نمایند. نمای ظاهری این فوم ها به نحوی ست که عملکرد آنها را در برابر جذب صوت بالا می‌برد. 
    اینکه بخواهید ایجاد مانع برای ورود صدا کنید با اینکه از سطوح جذب صدا استفاده کنید کاملا متفاوت می باشند، و عموما راههای جذب صدا توسط سطوح مختلف کمی ساده تر خواهد بود. برای اینکه صدای همسایه ها در داخل خانه شما را اذیت نکند، باید به جای گچ‌ کاری های دیوار از مصالحی استفاده کنید که دارای درجه کاهش صدای 0.85 و یا بیشتر هستند. پنل های آکوستیک به همین منظور ساخته شده اند و دارای بافت ها و رنگ های متفاوتی می باشند. به منظور کاهش صدای اضافه باید پنل های آکوستیک به صورت یکنواخت در دیوارها و یا حتی در سقف استفاده کنید. بهترین عایق های کف بتن و چوب پنبه می باشند. به این منظور می توان از کف پوش هایی استفاده کرد که از چوب های سخت مخصوص سالن‌های ورزشی، سرامیک، و یا لینولئوم می باشند. اگر این نوع از کف پوش ها بر روی یک زیره بتنی ساخته شوند آنگاه بهترین عایق برای جذب صدا خواهند شد. فوم های عایق صدا دارای قیمت پایین و بازدهی بالایی هستند، این نوع از فوم ها نرم بوده و قابلیت جذب صدای بالا را داراست. از این رو از فوم های عایق صدا می توان برای دیوار، کف و سقف نیز بهره برد. از این محصول در ساختمان ها جهت عایق چاله آسانسور و عایق صدا دیوار و سقف و کف، داخل موتور خودرو جهت جلوگیری از نفوذ صدای موتور به داخل خودرو، استودیو های ضبط صدا، موسیقی و فیلم برداری، سالن های تئاتر و کنسرت، سقف و دیوار اتاق منازل و اماکن اداری جهت جلوگیری از نفوذ صدای اطراف، اتاق های کامپیوتر، اتاقک ماشین آلات و دفاتر و … می توان استفاده کرد.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی