مدیران خودروعصر اعتبار

یک مقام مسوول خبر داد؛

بهره برداری از ۴۰ واحد تصفیه آبفا تا پایان سال ۹۷

عصر ساختمان- معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت آبفای کشور گفت: ۴۰ واحد (مدول) از تصفیه خانه های آب و آب فاضلاب کشور در سال جاری اجرا و به بهره برداری خواهد رسید.

بهره برداری از ۴۰ واحد تصفیه آبفا تا پایان سال ۹۷
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از مهر، علی اصغر قانع گفت: 26 دستگاه تصفیه خانه ای در حوزه فاضلاب به ظرفیت 480 متر مکعب در شبانه روز ساخته خواهد شد که سه میلیون جمعیت را تحت پوشش خود قرار می دهد که تاکنون حدود هزار میلیارد تومان برای اجرای این تعداد تصفیه خانه فاضلاب هزینه شده و برای تکمیل آن نیز 270 میلیارد تومان نیاز است . به این ترتیب در مجموع بیش از 1270 میلیارد تومان در بخش فاضلاب هزینه خواهیم کرد تا این 26 تصفیه خانه فاضلاب به بهره برداری برسد.

    وی ادامه داد: در بخش تصفیه آب، 12 تصفیه خانه آب به ظرفیت بیش از 1 میلیون متر مکعب در شبانه روز ساخته خواهد شد که قادر است 5 میلیون نفر را تحت پوشش قرار دهد که تاکنون بیش از 550 میلیارد تومان برای ساخت آن هزینه کرده ایم و برای تکمیل آن حدود 200 میلیارد تومان دیگر باید سرمایه گذاری شود.

    این مقام مسوول تصریج کرد: دو آب شیرین کن و یا واحد نمک زدایی در بندر عباس و بندر ترکمن پیش بینی شده تا به بهره برداری برسد که خوشبختانه با سرمایه گذاری بخش خصوصی بالغ بر 230 میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است که از این دو آب شیرین کن 29 هزار و 500 مترمکعب آب در این دو شهر به بهره برداری خواهد رسید. در بخش آبرسانی روستایی امسال از محل صندوق توسعه ملی 200 میلیون دلار معادل 700 میلیارد تومان سرمایه گذاری خواهد شد.

    قانع با بیان اینکه دو سال گذشته 500 میلیون دلار برای آبرسانی به روستاها از محل صندوق توسعه ملی اختصاص یافت، گفت: پارسال نیز 300 میلیون دلار در نظر گرفته شد که 15 درصد آن کسر و بقیه تخصیص یافت و امسال این رقم به 200 میلیون دلار رسید که امیدواریم بطور کامل تخصیص یابد.  علاوه بر آن در ردیف بودجه امسال در بخش روستایی 570 میلیارد تومان اختصاص داده شده است.  تا پایان سال جاری به 1600 روستا با جمعیت یک میلیون و 200 هزار نفر آبرسانی پایدار انجام شود.

    معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت آبفای کشور با اشاره به اینکه ظرفیتهای خوبی در بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در طرح های آبی وجود دارد گفت: قراردادهایی با شیوه های BOT و BOO و بیع متقابل منعقد و در حال اجراست که برخی از آنها آغاز شده و تعدادی هم در مرحله انعقاد قرارداد است. برخی طرح ها نیز از طریق فاینانس خارجی انجام می شود که بزرگترین طرح در شمال شرق خوزستان با اعتباری بالغ بر 1500 میلیارد تومان برای بخش شهری در حال اجراست که البته همه روستاهای مسیر اجرای این طرح نیز از آن منتفع خواهند شد.

    به گفته این مقام مسوول تصفیه خانه های فاضلاب هم از طریق بیع متقابل در حال اجراست. از سویی قادریم 7 هزار میلیارد تومان از طرح ها را از طریق خرید تضمینی و بیع متقابل و BOT اجرا کنیم. ای در حالی است که مطالعات 924 مجتمع روستایی در کشور انجام شده که به نوعی پیوست قانون بودجه هستند ، این تعداد مجتمع روستایی شامل 16 هزار روستا می شود که از دو تا 3 سال قبل عملیات اجرایی برخی از این روستاها آغاز شده و تعدادی نیز به پایان رسیده است.

    وی گفت: در سال 96 آب سالم و قابل شرب حدود 1500 روستا تامین شد و امسال نیز پیش بینی می کنیم 1600 روستا را بتوانیم تامین کنیم. برای تکمیل آبرسانی به بخش روستایی 7 هزار میلیارد تومان نیاز است که اگر در دو تا سه سال آینده این اعتبار تامین شود بیش از 80 درصد مسائل آبرسانی روستایی کشور حل خواهد شد. این در صورتی بود که سالانه 500 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی به آبرسانی روستایی تخصیص می یافت در حال حاضر با کاهش این اعتبارات براساس اعتباری که تخصیص داده می شود زمان تکمیل این طرح ها نیز تغییر می کند.

    قانع ادامه داد: اثرات تامین آب روستایی علاوه بر جلوگیری از مهاجرت به شهرها در بخش خصوصی موجب اشتغال زایی می شود چنانکه در دو سال قبل بالغ بر 59 هزار نفر در این بخش و در اجرای طرح های آبی روستاها اشتغال ایجاد شده است. قیمت تمام شده آب برای بخش روستایی بیش از هزار تا 1200 تومان به ازای هر متر مکعب است که به قیمت صد تا 150 تومان به ازای هر مترمکعب در اختیار روستاییان قرار می گیرد.

    معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت آبفای کشور گفت: در بخش شهری نیز قیمت تمام شده هر متر مکعب هزار تا 1200 تومان است که به قیمت 380 تا 400 تومان به ازای هر متر مکعب در اختیار مشترکان قرار می گیرد همچنین قیمت تمام شده آب از طریق آب شیرین کن نیز به ازای هر متر مکعب حدود 3 هزار تومان است. به این ترتیب همه شرکت های آب و فاضلاب، شرکت های زیان ده هستند و هر سال زیان انباشت آن نیز افزوده می شود.

    قانع اظهار داشت: در بخش شهری 15 هزار میلیارد تومان و در بخش روستایی 2500 تا 2600 میلیارد تومان زیان انباشت شرکت های آب و فاضلات است که باید با اصلاح تعرفه ها و کمک زیان دولت در بودجه سالیانه بخشی از آن جبران شود. درآمد سالانه شرکت آب و فاضلاب کشوراز فروش آب 2 هزار تا 2300 میلیارد تومان است که 120 میلیارد تومان آن از طریق فروش آب بخش روستایی بدست می آید این درحالی است که از نیروهای نظامی و مسلح بیش از 200 میلیارد تومان طلب داریم و هرسال به این رقم افزوده می شود.

    معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت آبفای کشور گفت: شرکت آب و فاضلاب نیز به شرکت های آب منطقه ای که آب خام را در اختیار تصفیه خانه ها قرار می دهند 200 تا 300 میلیارد تومان بدهکار است و همین میزان نیز به شرکت های برق بدهی داریم. با توجه به شرایط کم آبی با کمک مردم بتوانیم با مدیریت تقاضا در تابستان امسال از پیک مصرف عبور کنیم.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار