مدیران خودروعصر اعتبار

مازندران قد می کشد

عصر ساختمان- استاندار مازندران از کلید خوردن برنامه ساماندهی ساخت و سازها اعم از مجاز و غیرمجاز در این استان خبر داد و گفت:در بخش مجاز مرتفع سازی ساختمان ها در دستور کار قرار گرفته است .

مازندران قد می کشد
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۲۳ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از ایرنا، محمد اسلامی به مصوبه سال گذشته هیات وزیران در این باره اشاره کرد و افزود : دستور العمل استانی برای این مصوبه آماده شده است تا جلوی هرگونه تعرض به اراضی کشاورزی ، جنگلی و ساحلی گرفته شود.
    هیات وزیران شهریور ماه سال گذشته در مصوبه ای وزارت راه و شهرسازی را مکلف کرد نسبت به شناسایی ، تصویب و اعلان عمومی اراضی ملی و دولتی مستعد احداث اماکن گردشگری در کل کشور با همکاری وزارت جهادکشاورزی و سازمان‌ها و موسسات مربوط ظرف مدت 6 ماه اقدام کند.
    این وزارتخانه همچنین مکلف شد سیاست افزایش تراکم ساختمانی به جای افزایش محدوده شهر‌ها در استان‌های شمالی کشور شامل گیلان ، مازندران و گلستان را با لحاظ همه جوانب تخصصی مربوط اتخاذ کند.
    ** مرتفع سازی جایگزین گسترش طولی
    استاندار مازندران گفت که از این پس در شهرهای این استان برای جلوگیری از گسترش طولی ساخت و سازها که نیاز به تغییر کاربری اراضی کشاورزی ، جنگلی و حتی ساحلی دارد ، مرتفع سازی در دستور کار قرار گرفته است .
    وی افزود : مجوز بلندمرتبه سازی حسب نیاز ساخت و ساز شهروندان مطابق با قوانین و اصول معماری و شهرسازی و رعایت معابر عمومی داده می شود.
    در حال حاضر ساخت و ساز شهری در مازندران در شهرهائی مانند ساری مرکز این استان بین سه تا 6 طبقه متغیر است ولی بررسی های خبرنگار ایرنا نشان می دهد بتازگی مجوز بلندمرتبه سازی تا 12 طبقه هم صادر شده است .
    مازندران بر اساس داده های مرکز آمار ایران چهارمین استان متراکم کشور به لحاظ جمعیت پس از تهران ، البرز و گیلان است . تراکم جمعیتی این استان حدود 138 نفر در کیلومتر مربع است .
    میانگین کشوری تراکم جمعیت 49 نفر در هر کیلومتر مربع است .
    ** بافت فرسوده ، اولویت ساخت و ساز
    نماینده عالی دولت در مازندران با تاکید بر این که ساخت و سازهای جدید به سمت اراضی بافت فرسوده هدایت می شود ، گفت : هم اکنون از 58 شهر مازندران دستکم 38 شهردارای بافت فرسوده هستند.
    اسلامی افزود : این برنامه از سوی اداره کل راه و شهرسازی و شهرداری های مازندران باید عملیاتی و نیاز شهروندان به ساخت و ساز در این چارچوب تامین شود.
    طبق آمار ، مازندران در 38 شهر حدود پنج هزار هکتار بافت فرسوده دارد که افزون بر 12 درصد از جمعیت شهری در این بافت سکونت دارند.
    طرح ملی بازآفرینی شهری با هدف ایجاد زیرساخت های خدماتی ، رفع فرسودگی ، بهسازی و مقاوم سازی مسکن ، تولید مسکن مناسب و ایجاد فضای عمومی که از سوی وزارت راه و شهرسازی در اواخر سال گذشته اجرایی شد ، در مازندران نیز برای نخستین بار از شهر ساری استارت خورد.
    ** هدایت ویلاسازی به شهرک ها و دهکده های توریستی
    نماینده عالی دولت در مازندران گفت که در این خطه شمال کشور برای مدیریت سرمایه گذاری در بخش گردشگری و ویلاسازی ، 14 منطقه به عنوان شهرک گردشگری و 40 دهکده توریستی شناسایی شده است.
    وی افزود : اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان موظف است در این چارچوب اراضی مورد نیاز برای ساخت و سازهای گردشگری را شناسایی کرده و و در اختیار متقاضیان سرمایه گذاری و ویلاسازان قرار دهد.
    استاندار مازندران تاکید کرد : دستگاههای متولی دیگر مانند جهاد کشاورزی و منابع طبیعی هم موظفند تا از ساخت و سازهای غیرمجاز در سایر مناطق برابر قانون برخورد کنند.
    مازندران بر اساس آمارهای رسمی ، مهم ترین قطب گردشگری بدون برنامه و مدیریت نشده کشور است و تنها در تعطیلات نوروزی سال جاری میزبان بیش از 15 میلیون نفر شب گردشگر بود.
    کمبود اقامتگاههای گردشگری و نبود زنجیره کامل این صنعت در استان سبب شده است تا بخش زیادی از گردشگران و مسافران در تعطیلاتی مانند نوروز و تابستان در مدارس ، چادرهای مسافرتی ، حاشیه خیابان ها و داخل بوستان های شهری و جنگلی اقامت کنند.
    این وضعیت بازار اقامتگاههای شخصی و فاقد مجوز را هم رونق داده است به گونه ای که در فصول پر مسافر سال ، گردشگری با زندگی شخصی بخش زیادی از مردم به خاطر اجاره دادن واحدهای مسکونی و حتی اتاق های خالی عجین می شود .
    ویلاسازی های غیرمجاز نیز که آمارهای غیررسمی تعداد آنها را بیش از 250 هزار واحد برآورد می کند ، نتیجه همین وضعیت بوده است.
    بر اساس آمار رسمی استانداری مازندران ، این استان در سال گذشته میزبان بیش از 50 میلیون نفر شب گردشگر و مسافر بود و از این لحاظ رتبه اول را در اختیار داشت .

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو